Economie

Nesimțire fără limite! Casă în paragină în Gruia, la vânzare cu un preț EXAGERAT. 540.000 de euro pentru un bordei. FOTO

Casă numai bună pentru demolare, scoasă la vânzare la prețul de 540.000 de euro. Prețul casei din Gruia este cu 54% mai mare decât prețurile medii de pe piața imobiliară din Cluj.

 

 


 

 


 

Clujul este cunoscut pentru prețurile de piața imobiliară, care de cele mai multe ori sunt exorbitante și întrec orice limită de de bun simț. Un exemplu de acest gen avem chiar în cartierul Gruia, din Cluj-Napoca, unde o casă în stare de demolare este scosă pe piață la prețul de 540.000 de euro.


 

Prețul casei este cu 54% mai mare decât prețul mediu de pe piață

Casa dispune de patru camere, două bucătării și două băi, însă în anunțul imobliar este specificat faptul că starea sa este una demolabilă. Singurul beneficiu este terenul, care este destul de generos, mai exact 815 metri pătrați. Cu toate acestea, prețul de 540.000 de euro este unul exagert de mare, având în vedere că locuința este în stare de demolare.


Prețul metrului pătrat este de 3.600 de euro, iar potrivit site-ului imobliar este cu 82% mai mare decât prețul mediu pe metrul pătrat, care este de 1981,66 de euro. Prețul casei este cu 54% mai mare decât prețul mediu unei astfel de case, care după graficul site-ului ar trebui să fie undeva la puțin peste 350.000 de euro.

„Se oferă spre vânzare casă individuală situată în cartierul Gruia. Dispune de o suprafață utilă de 150 mp, cu teren de 815 mp și front stradal de 18,5 ml. Construcția este realizată din cărămidă, iar acoperișul fiind din țiglă ceramică. Casa este dispusă pe S+P, iar compartimentarea a fost gândită astfel: la subsol: pivniă; la parter: 4 camere, 2 bucătării, 2 băi; pod: spațiu de depozitare. Imobilul are și o livadă”, se arată în anunțul imobiliar.


„Oferte” ca la Cluj, nicăieri nu mai găsești!

Cluj-Napoca este cunoscut pentru prețurile sale exagerate când vine vorba de case sau apartamente. Proprietarii „întind coarda” chiar și acum pe vreme de pandemie și fac „oferte pe care nu le poți refuza”.

Un alt proprietar a făcut o astfel de „ofertă”. O casă de 70 de metri pătrați, care este prezentată drept „vilă”  este pusă la vânzare la prețul de 870.000 de euro. Singurul beneficiu la această casă este terenul care are 860 de metri pătrați, dar cu toate acestea prețul pe care îl cere propietarul întrece orice barieră de bun simț. Potrivit site-ului de imoniliare, prețul casei este cu 413% mai mare decât prețul mediu oferit pe piața imobiliară. (vezi poze aici).

O casă foarte veche de pe strada Maramureșului din Cluj-Napoca, uitată de mult timp, a fost scoasă la vânzare la suma de 137.000 de euro. Locuința are 89 metri pătrați, suprafața terenului este de 297 metri pătrați și frontul stradal de 12,2 metri pătrați. Din nou, condițiile oferite nu se ridică la prețul cerut. Mai multe detalii și fotografii aici.

O altă casă dărăpănată din cartierul Gruia, Cluj-Napoca, a ieșit pe piața imobiliară la vânzare cu aproape 170.000 de euro. Bordeiul, situat în zona Tăieturii Turcului, este amplasat pe un teren de 391 mp, cu frontul de aproximativ 22 m. Mai multe detalii și fotografii aici.

O casă dărăpănată din Cluj, construită în anii '50 a fost scoasă la vânzare la prețul de 700.000 euro. Deși spațiul este destul de mare, nu este suficient pentru a justica prețul care încalcă orice limită de bun simț.

În descrierea anunțului, agentul imobiliar a precizat că terenul are suprafața de 559 m2, suprafața pe care este construită casa fiind de 130 m². Totodată, casa „trebuie renovată complet”. (vezi poze aici).

CITEȘTE ȘI:

Casă dărăpănată din anii '50, la preț de vilă în Cluj-Napoca! 700.000 euro pentru pereți care stau să cadă. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter