Economie

Tetarom I se extinde. Există deja cerere pentru noile spaţii

Parcul Industrial Tetarom I se va extinde pe încă 17 hectare. Care sunt companiile care s-au arătat deja interesate de noile spaţii.

Viorel Găvrea, directorul Tetarom, a turnat primul cancioc de ciment la proiectul de extindere a Tetarom I Viorel Găvrea, directorul Tetarom, a turnat primul cancioc de ciment la proiectul de extindere a Tetarom I

Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Tetarom I au demarat oficial şi vor fi realizate de asocierea formată din societăţile ACI SA Cluj, Nord Conforest SA şi Electromontaj SA. Valoarea totală a contractului este de 69 milioane de lei, 41% din sumă fiind finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional. Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni, până în luna iulie 2015.

Accent pus pe firmele româneşti

Reprezentanții Consiliului Judeţean Cluj și cei ai societății Tetarom au pus astăzi primul cancioc de ciment la proiectul de extindere al parcului industrial.


„Clujul are nevoie de incubatoare de afaceri şi are nevoie de atragerea unor investiţii în zonă. Eu sper ca aici să vină cât mai mulţi investitori locali. Până acum trendul era de a atrage investiţii străine mari, dar poate e nevoie acum să ne intoarcem către afacerile locale, către cei care lucrează aici şi al căror profit rămâne la nivel local”, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, cu ocazia lansării oficiale a lucrărilor de extindere. Reprezentantul forului judeţean a ţinut să menţioneze însă că asta nu înseamnă că accesul investitorilor străini va fi blocat.

„Vom continua aici procesul de extindere şi pe următoarele terenuri, care sunt pe acelaşi aliniament. Am făcut toate demersurile în acest sens cu Ministerul Transporturilor, deoarece este un teren de 9 hectare deţinut în prezent de CFR”, a mai declarat Vakar Istvan.


În ceea ce priveşte cererea pentru noile spaţii, Viorel Găvrea, directorul Tetarom, a declarat că sunt deja companii care şi-au arătat interesul pentru noile spaţii. „În prezent, Parcul Industrial Tetarom I este ocupat în proporţie de 100%, nu mai e loc să arunci un ac. Iar companii precum Agressione, Energobit, Banca Transilvania şi-au arătat deja interesul pentru noile spaţii care vor fi create aici prin extinderea Tetarom I. Cererea e foarte mare, iar zona a devenit deja extrem de accesibilă”, a explicat Găvrea.

La rândul său, Dorin Aşchilean, directorul ACI Cluj, a menţionat că la acest proiect de extindere a Tetarom I vor lucra în jur de 100 de persoane, majoritatea clujeni.


Parcul Industrial Tetarom I este amplasat în zona Pădurii Hoia şi se întinde pe o suprafaţă de 32 de hectare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter