Economie

Harta patiseriilor din România. La fiecare 2 mii de consumatori există o covrigărie sau o cofetărie. Cluj se află în topul județelor

Patiseriile sunt „tradiționale” pentru România și au existat dintotdeauna, însă după 1989 numărul lor a explodat. În prezent, Capitala are cele mai multe cofetării sau covrigării, însă „podiumul” este completat de Cluj și Bihor.

La fiecare 2 mii de consumatori există o covrigărie sau o cofetărie / Foto: pixabay.com

 

 


Conform zf.ro, în România există 8.600 de unități care vând prăjituri, covrigi sau pateuri.

Harta cofetăriilor şi patiseriilor din România / Foto: zf.ro

Pe primul loc în top se află capitala cu 1.100 de astfel de unități, care este urmată de Bihor cu un număr de 520 și Cluj cu un număr de 506 de patiserii sau covrigării.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


În România, la fiecare 2.200 de consumatori a ajuns să existe o patiserie, covrigărie sau cofetărie.

Numărul acestor tipuri de unităţi este în perpetuă schimbare datorită fervescenţei din domeniu, unde constant se deschid unităţi noi, însă există și închideri (dar mult mai puține), potrivit sursei citate.


Dezvoltarea accelerată a acestor unități se datorează costului mic de deschidere a unei astfel de afaceri, dar și apetitului românilor pentru bucatele care sunt comercializate, care îi face pe investitori să considere că își pot recupera banii repede.

CITEȘTE ȘI:

Ce urmează pentru Aeroportul Cluj? 7 milioane de pasageri și proiecte majore de infrastructură

Guvernul vrea să crească impozitul pe dividende la 8%. Se ia în calcul creșterea taxelor la tutun, alcool și jocuri de noroc

Ultimele Stiri
abonare newsletter