Auto

Ce se întâmplă în caz de accident, dacă stai cu picioarele pe bord? Greșeli frecvente în mașină, la drum lung. VIDEO

Iată ce se întâmplă dacă stai cu picioarele pe bord sau în altă poziție greșită. În caz de accident, aceste poziții sunt periculoase.

O tânără se relaxează cu picioarele pe bordul mașinii. În cazul unui accident rutier, aceste poziții „relaxate” sunt foarte periculoase / Foto: depositphotos.com O tânără se relaxează cu picioarele pe bordul mașinii. În cazul unui accident rutier, aceste poziții „relaxate” sunt foarte periculoase / Foto: depositphotos.com

 

 


La drumuri lungi, în vacanțe mai ales, sunt numeroase cazurile în care pasagerul din dreapta își întinde picioarele pe bordul mașinii sau pasagerii din spate se întind pe banchetă.  În caz de accident, aceste poziții sunt periculoase, avertizează specialiștii în conducere preventivă și siguranță rutieră.

 


Un film realizat de specialiștii TCS (Elveția), ADAC (Germania) și ÖAMTC (Austria) arată că întinderea picioarelor pe bord poate fi periculoasă. Această poziție împiedică deschiderea corectă a airbagului și împinge picioarele spre cap. O astfel de poziție poate fi fatală în cazul unui accident

În același film, specialiștii în siguranța rutieră arată și care este poziția corectă a șoferului la volan. Nu „lățit” pe scaun, cu capul dat pe spate, nici „atârnat” de volan, cu capul prea aproape de volan și de parbriz. 


Potrivit specialiștilor occidentali în siguranță rutieră, una dintre cele mai periculoase poziții în caz de accident este cea în care pasagerul din dreapta șoferului își întinde picioarele pe bordul mașinii. 

Și numeroase studii de impact realizate demonstrează că o astfel de poziție poate fi mortală în cazul unui accident


Majoritatea autoturismelor moderne sunt dotate cu sisteme de siguranță pasivă și activă pentru eventualitatea unui accident, dar eficacitatea acestora este mult redusă dacă pasagerii nu stau într-o poziție corectă. Dacă pasagerul stă răsucit, întors pe scaun sau culcat pe bancheta din spate centura de siguranță nu poate susține corpul în caz de impact, iar pasagerul riscă să iasă de sub aceasta și chiar să își rupă coloana vertebrală.

Avertismentul specialiștilor: în cazul unui accident rutier, aceste poziții „relaxate” sunt foarte periculoase.


Foto: Depositphotos.com

 

CITEȘTE ȘI:

Accident pe centura Vâlcele-Apahida! Două persoane, transportate de urgență la spital. FOTO

Accident GRAV cu o mașină și două TIR-uri pe centura Vâlcele-Apahida! Șoferii de TIR, transportați la spital. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter