Administrație

Primarul Floreștiului, întâlnire cu ministrul Investițiilor: „Obligația noastră este să asigurăm finanțarea proiectelor noastre”

Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, s-a aflat joi la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, unde a avut o întâlnire cu ministrul Marcel Boloș.

Primarul Floreștiului, întâlnire cu ministrul Investițiilor Primarul Floreștiului, întâlnire cu ministrul Investițiilor

 

 


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, s-a aflat joi la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, unde a avut o întâlnire cu ministrul Marcel Boloș.

 


Edilul a afirmat că, pe agenda administrației pe care o conduce, proiectele dedicate comunității locale sunt prioritare. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Proiectele dedicate comunității locale sunt în permanență pe agenda administrației pe care o conduc. Astăzi am avut o întâlnire deosebit de importantă la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene cu domnul Ministru Marcel Boloș”, a afirmat Bogdan Pivariu.


Primarul a mai arătat că este obligația administrației locale să prezinte și să asigure finanțare pentru proiectele cele mai importante pentru comunitate. 

„Obligația noastră este să ne prezentăm cele mai importante proiecte și să asigurăm finanțarea acestora, să parcurgem etape importante spre demararea și finalizarea lor, în cele mai bune condiții pentru întreaga comunitate. Pentru majoritatea cetățenilor, acestea poate nu sunt evidente, dar sunt obligatoriu, legal, de urmat, ca să putem obține o dezvoltare durabilă și consolidată”, a declarat Pivariu.


Primul muzeu construit de la zero în Transilvania, în ultimul secol 

Proiectul de hotărâre prin care terenul pe care va fi construit primul muzeu construit de la zero în Transilvania în ultimul secol va trece din proprietatea comunei în cea a statului a fost aprobat recent de Consiliul Local Florești. După cunoscutele controverse dintre taberele PNL și USR din Florești, cei din urmă au decis într-un final să voteze pentru proiect, în cadrul ședinței extraordinare de joi, 21 aprilie, a Consiliului Local Florești.

Galeria Istorică a Transilvaniei, finanțată prin PNRR, va avea sediul în comuna Florești din Cluj. Investiția se ridică la 15 milioane de euro și construcția ar putea dura patru ani. Acesta va fi primul muzeu construit de la zero în Transilvania în ultimul secol.

Investiția va fi făcută de Ministerul Culturii și este prevăzută prin PNRR. Clădirea va avea trei etaje și va fi construită pe un teren de 12.000 mp din Florești, pus de comună la dispoziția Ministerului Culturii pentru a-l opera și a demara toate procedurile necesare construcției. Pe suprafața terenului vor fi amenajate și parcări și zone verzi, în care vor fi desfășurate alte activități culturale.

Costurile totale ale construcției sunt estimate la 15 milioane euro, fără TVA, din care 12 milioane euro, fără TVA, sunt destinați pentru proiectare și execuție, iar diferența pentru dotări.

Conform termenelor impuse prin PNRR, muzeul ar trebui să fie finalizat până în 2026, astfel lucrările având o durată de patru ani de zile.

CITEȘTE ȘI:

Florești, primul „orășel de 15 minute” din România. Ce îi atrage pe toți noii veniți în comuna de lângă Cluj-Napoca?

Ultimele Stiri
abonare newsletter