Administrație

S-a lansat licitația pentru Podul Porțelanului din Cluj-Napoca! Durata de execuție a lucrărilor, de 7 luni

A fost lansată licitația de execuție pentru Podul Porțelanului din Cluj-Napoca. După ce se va afla câștigătorul urmează o perioadă de execuție a lucrărilor de 7 luni.

S-a lansat licitația pentru Podul Porțelanului/ Foto: CVBP Infrastructură S-a lansat licitația pentru Podul Porțelanului/ Foto: CVBP Infrastructură

 

 


Emil Boc a anunțat că s-a lansat licitația pentru lucrările rămase la Podul Porțelanului din Cluj-Napoca:

 


„Se scoate la licitație și se depun în luna februarie, până în data de 25, oferte. E o veste nouă. Termenul de execuție de la finalizarea licitației este de 7 luni. După ce a fost câștigată licitația lucrărilor rămase de executat, 7 luni de zile, dați drumul la ceas”, a spus Emil Boc joi, într-o intervenție la o emisiune radio.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Soluția tehnică propusă pentru pod prevede o grinda cu zabrele tip Warren, cu calea jos, având o singură deschidere de 54 m, simplu rezemat pe infrastructuri, potrivit CVBP Infrastructură.


De asemenea, infrastructura cuprinde două culee de tip cadru din beton armat cu stâlpii de secțiune dreptunghiulară, poziționați sub nodurile suprastructurii și încastrați în radiere din beton armat fundate indirect prin intermediul pilotilor metalici de indesare în stratul de argilă, la cca. 2 m deasupra stratului de sare interceptat.

Ce presupune investiția?

Podul Porţelanului are o lungime totală de 62 de metri, iar lăţimea totală a părţii carosabile este de 7,8 metri. Investiția presupune realizarea unui pod nou în amonte cu amenajrea a două benzi de circulaţie, reabilitarea podului existent, dar și recalibrarea albiei în zona podurilor.


Autoritățile locale precizau încă de acum doi ani că podul va avea două benzi de circulaţie, piste pentru biciclete, spaţiu pietonal, va fi suprailuminat și că „va asigura o fluenţă mult mai bună a traficului din întreaga zonă”, conform viceprimarul Dan Tarcea.

Construirea podului Porțelanului va costa 13,7 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI:

Podul Porțelanului, „în aer”. Diferit și-a încheiat contractul. Boc: „Se decide dacă se reface licitația”

Câteva străzi și poduri din Cluj-Napoca, modernizate cu bani din programul „Anghel Saligny”. Proiectele, adoptate de urgență în Consiliul Local

Ultimele Stiri
abonare newsletter