Administrație

Peste 30 de milioane de lei, suma împărțită de Consiliul Județean UAT-urilor clujene. Banii, alocați pentru proiecte locale

Aproape 33.000.000 de lei au fost repartizați unităților administrativ-teritoriale din Cluj de către forul județean, în vederea susținerii proiectelor locale de infrastructură ori alte cheltuieli.

Bani pentru UAT-urile din Cluj. Bani pentru UAT-urile din Cluj.

 

 


„Reunit în ședință ordinară joi, 20 ianuarie 2022, Consiliul Județean Cluj a aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 32.994.000 de lei corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit în anul 2022”, transmis reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

 


Fondurile alocate sunt destinate susţinerii programelor de dezvoltare locală, programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum și cheltuielilor de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Acești bani sunt mai mult decât bineveniți pentru materializarea proiectelor locale care au cea mai mare nevoie de susținere, care sunt în beneficiul comunităților și care pot aduce plus valoare întregii regiuni”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Propunere de modificare a sumelor alocate

Proiectul a fost aprobat în cadrul ședinței Consiliului Județean Cluj de joi, consilierul județean Călin Cosma formulând un amendament prin care a propus ca suma totală să fie împărțită UAT-urilor în funcție de numărul de locuitori și de suprafața administrată.

„Într-o oarecare măsur,ă mi se pare netransparent modul de distribuire a acestor sume, care sunt oricum mici, pe UAT-uri. Propun diminuarea sumelor pentru anumite UAT-uri, care din punctul meu de vedere au un număr mai mic de locuitori și au și alte surse de venit și suplimentarea sumelor la alte UAT-uri”, a transmis consilierul, în cadrul ședinței.


Astfel, el a propus modificarea sumelor primite de câteva dintre UAT-urile din județ, amendamentul său fiind respins cu 8 voturi „pentru”.

CITEȘTE ȘI:

Administratorii Bulevardului Muncii și altor 4 drumuri, amendați pentru necurățarea lor de polei

abonare newsletter