Administrație

Primele autobuze electrice articulate, în teste pe străzile din Cluj. Noile mijloace de transport public au o lungime de 18 m și capacitate de peste 130 de persoane.

Primele trei autobuze electrice articulate, cu o lungime de 18 m, au ajuns în Cluj-Napoca, urmând să fie testate pe străzile din oraș.

Autobuz electric articulat/Foto: Emil Boc Facebook.com Autobuz electric articulat/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În primăvara lui 2023, licitația pentru un număr de 18 autobuze electrice articulate era adjudecată de firma Solaris Urbino. Potrivit proiectului asumat de Primărie, în baza unui contract de 16 milioane de euro, din bani europeni, noile autobuze ar trebui să acopere legătura dintre municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești

 


Mai multe autobuze nepoluante pe străzile din oraș

Edilul Clujului, Emil Boc, a anunțat, joi, sosirea primelor trei autobuze electrice articulate din lotul de 18 mijloace de transport licitat anul trecut.

„Primele 3 autobuze electrice articulate din cele 18 autobuze SOLARIS Urbino au ajuns la Cluj, parte a primul lot de autobuze achiziționate cu fonduri europene care intră în circulație din acest an”, a anunțat primarul Clujului. 


Primele autobuze electrice articulate, în teste la Cluj/Foto: Emil Boc Facebook.com

Urmează recepția cantitativă și calitativă a mijloacelor de transport public, precum și procedura de înmatriculare și procedurile specifice de testare, respectiv probe în trafic. 

La fiecare 3 autobuze aduse la Cluj-Napoca furnizorul va livra câte o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei Companiei de Transport Public.


Noile autobuze vor circula pe liniile strategice care fac legătura între cartierele orașului și în zona metropolitană. 

CITEȘTE ȘI: 
18 noi autobuze electrice articulate pentru legătura dintre Cluj-Napoca și Florești. A fost semnat contractul

În prezent, 50% din flota Companiei de Transport Public este electrică, inclusiv autobuze electrice, tramvaie și troleibuze, potrivit datelor publicate de Primăria Cluj-Napoca. 


Interior autobuz electric articulat Solaris Urbino/Foto: Emil Boc Facebook.com

Noile autobuze electrice au o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane - mai mare decât cele electrice care circulă în oraș (capacitate de 78 persoane). Pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă vor fi instalate ca infrastructură auxiliară.

Caracteristici tehnice ale noilor autobuze electrice:
- capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune 
- spațiu pentru fotolii rulante
- rampă de acces 
- lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

18 autobuze electrice articulate pentru legătura dintre Cluj-Napoca și Florești, cu finanțare din PNRR. Licitația a fost adjudecată

Clujul, tot mai aproape de introducerea autobuzelor cu hidrogen. Stație de producere și alimentare cu hidrogen, construită de Primărie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter