Administrație

18 autobuze electrice articulate pentru legătura dintre Cluj-Napoca și Florești, cu finanțare din PNRR. Licitația a fost adjudecată

Licitația pentru cele 18 autobuze electrice articulate a fost adjudecată de firma SOLARIS Urbino. Acestea vor circula între Cluj-Napoca și Florești, iar valoarea contractului este de peste 16 milioane de euro.

Licitația pentru cele 18 autobuze electrice articulate a fost adjudecată de firma SOLARIS Urbino/ Foto: Emil Boc - Facebook Licitația pentru cele 18 autobuze electrice articulate a fost adjudecată de firma SOLARIS Urbino/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni, a anunțat Emil Boc.

Licitația adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă. Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca - Florești și rutele din municipiu, în funcție de gradul de necesități.


„Încă 18 autobuze electrice articulate pentru legătura între Cluj-Napoca și Florești, cu finanțare din PNRR. Valoarea contractului: peste 16 milioane euro. A fost adjudecată licitația.

18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Licitația adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.


Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca - Florești și rutele din municipiu, în funcție de gradul de necesități. Acestea vor avea culoarea mov, la fel ca restul mijloacelor de transport din flota CTP Cluj-Napoca (imaginile de mai jos sunt doar pentru a ilustra modelul autobuzelor).”, a transmis edilul.

Pe lângă aceste 18 autobuze deja finanțate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze.


Caracteristici tehnice:

  • capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune
  • spațiu pentru fotolii rulante
  • rampă de acces
  • lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m
  • fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vineri se circulă gratis cu autobuzul în Florești și Cluj-Napoca! Pivariu: „Sigur vor fi lăsate mai multe mașini acasă”

Scăpăm de aglomerația de dimineață? Mai multe autobuze pentru locuitorii din Zorilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter