Administrație

18 noi autobuze electrice articulate pentru legătura dintre Cluj-Napoca și Florești. A fost semnat contractul

18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. A fost semnat contractul de furnizare.

18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Vineri, 17 martie, în Sala de sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca a fost semnat contractul de furnizare pentru un număr de 18 autobuze electrice articulate Solaris Urbino.

 


Valoarea contractului este de peste 16 milioane euro, finanțare obținută fiind din fonduri europene.

„Vineri, 17 martie, în Sala de sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca am semnat contractul de furnizare pentru un număr de 18 autobuze electrice articulate Solaris Urbino, cu o lungime de 18 metri și capacitate de 131 persoane.

Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca-Florești și alte trasee din municipiu, în funcție de solicitările clujenilor pentru noi linii de transport public și analiza CTP Cluj-Napoca.”, a declarat Emil Boc.


Autobuzele vor ajunge în maxim un an

Potrivit edilului, noile autobuze vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni și vor fi integrate în actuala flotă de transport public. În prezent, 50% din flota de transport în comun a municipiului este verde și nepoluantă.

„Contractul semnat cu Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. are valoarea de 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.

Municipiul Cluj-Napoca are în plan extinderea flotei de transport public prin achiziționarea de autobuze electrice pentru a fi un oraș verde, nepoluant - urmărim creșterea calității vieții - ca parte a rețelei europene de «100 de orașe neutre din punct de vedere climatic»”, a adăugat Emil Boc.

Caracteristici tehnice autobuze electrice articulate Solaris Urbino:


  • capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune
  • spațiu pentru fotolii rulante
  • spațiu pentru cărucioare de copii
  • rampă de acces
  • lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m
  • 6 stații de încărcare rapidă: fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP
  • 18 stații de încărcare lentă
  • Wi-Fi și camere de supraveghere

Pe lângă aceste 18 autobuze și stațiile de încărcare aferente, deja finanțate prin PNRR, alte 22 autobuze și stații vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze noi în perioada următoare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

18 autobuze electrice articulate pentru legătura dintre Cluj-Napoca și Florești, cu finanțare din PNRR. Licitația a fost adjudecată

Emil Boc: Jumătate din flota de transport în comun din Cluj-Napoca este electrică

Ultimele Stiri
abonare newsletter