Administrație

Constructor român, desemnat pe lotul Suplacu de Barcău - Chiribiș al A3! 2 ani pentru finalizarea lucrărilor

Un constructor român a fost desemnat, în premieră, pentru a finaliza lucrările pe lotul Suplacu de Barcău - Chiribiș (26,35 km), a anunțat luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Autostrada Transilvania Chiribiș-Suplacu de Barcău - decembrie 2022. FOTO: Facebook/ Asociația Pro Infrastructură Autostrada Transilvania Chiribiș-Suplacu de Barcău - decembrie 2022. FOTO: Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

 

 


Este vorba de firma Construcții Erbașu, potrivit șefului CNAIR, care a câștigat lotul Suplacu de Barcău - Chiribiș (26,35 km). Acesta ar putea fi primul contract de autostradă atribuit firmei românești de construcții.

 


Antreprenorul Construcții Erbașu SA a fost desemnat câștigător pentru realizarea secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș, a precizat Cristian Pistol, director general al CNAIR. 

„Antreprenorul Construcții Erbașu SA a fost desemnat câștigător pentru realizarea secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău - Chiribiș (Autostrada Transilvania)! Contractul în valoare de 884,123 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin fonduri europene nerambursabile, va putea fi semnat după perioada legală de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. De la momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 24 de luni (6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție) pentru finalizarea celor 26,35 de km”, a transmis Cristian Pistol, director general al CNAIR.


Contractul (finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile) prevede inclusiv construirea a 8 poduri, 8 pasaje și 3 viaducte.

Semnarea contractului va fi posibilă peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. În iunie 2023, au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km) din Autostrada Transilvania (A3):


1. CONSTRUCTII ERBAȘU SA (România);

2. Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – DUNA CONSTRUCȚII RO SRL (Ungaria – România);


3. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET AS (Turcia);

4. NUROL INSAAT VE TICARET AS (Turcia);

5. Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 SA (România).

Secțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș este parte din contractul pentru construcția Autostrăzii Transilvania semnat în trecut cu constructorul american Bechtel și care ulterior a fost reziliat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrări impresionante pe Autostrada Transilvania. UMB „mută un deal” pentru a face loc șoselei.

abonare newsletter