Administrație

Când încep lucrările la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania? „Este un obiectiv de interes național!”

Drumul de legătură A3 (Turda) și DN1 (Zona Tureni) reprezintă un proiect însemnat pentru Cluj, prin care se va închide inelul de sud al municipiului Cluj-Napoca și care va conecta autostrada de centură. Când încep lucrările?

Conectivitate mai rapidă Cluj-Napoca - Autostrada Transilvania, prin Tureni. Când pot începe lucrările la proiect/Foto: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Romania/Facebook.com Conectivitate mai rapidă Cluj-Napoca - Autostrada Transilvania, prin Tureni. Când pot începe lucrările la proiect/Foto: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Romania/Facebook.com

 

 


La finalul lunii trecute, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj (DRDP) lansa licitația pentru supervizarea execuției lucrărilor la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania.

 


După cum semnalează președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, proiectul prin care traficul de tranzit va fi scos din oraș, reprezintă un proiect de interes național. 

Potrivit celor mai optimiste scenarii, autoritățile estimează că lucrările la acest proiect vor debuta în 2023. 


„La proiectul de conectare a centurii cu autostrada A3, procedurile de licitație sunt deja demarate. 

Anul acesta se dorește începerea lucrărilor pentru realizarea celor 7-8 km de drum de legătură. 


Ministerul Transporturilor are finanțarea asigurată, și pentru execuția lucrărilor. 

Este un obiectiv de interes național prin care, practic, se închide inelul de Sud al municipiului Cluj-Napoca și unește autostrada de centură”, a explicat, marți, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, în cadrul unei intervenții radio locale. 


Contract de jumătate de miliard de lei

Două asocieri de firme au depus oferte pentru contractul în valoare de 569 milioane de lei privind proiectarea și execuția lucrărilor la Drumul Expres Cluj-Napoca – Autostrada Transilvania.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța, la finalul lui aprilie 2023, că licitația pentru supervizarea lucrărilor la drumul ce va asigura conexiunea Cluj-Autostrada Transilvania a fost lansată de direcția de drumuri clujeană.

„DRDP Cluj a lansat licitația pentru supervizarea execuției lucrărilor la drumul expres care va face legătura dintre A3 și DN1 în zona localității Tureni

Antreprenorul câștigător va fi responsabil de supervizarea lucrării atât în perioada de execuție cât și în perioada de garanție a contractului”, potrivit CNAIR. 

Prin achiziționarea acestor servicii, DRDP Cluj se va asigura de faptul că toate lucrările vor fi executate conform specificațiilor și normelor în vigoare, că se vor respecta condițiile de siguranță și că se vor îndeplini cerințele impuse în cadrul proiectului tehnic.

În ianuarie 2023, proiectul drumului expres Cluj-Autostrada Transilvania obținea avizul tehnic necesar din partea CNAIR.

Anunțul de licitație pentru construirea Drumului Expres Turda – Tureni a fost publicat în 23 februarie, în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).

Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău - Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Proiectul este estimat la 569,2 milioane de lei și este finanțat prin fonduri nerambursabile. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Legătura Clujului la Autostrada Transilvania, în linie dreaptă. Două oferte depuse pentru drumul expres

A fost lansată licitația pentru supervizarea lucrărilor la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania

Drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania a fost avizat. Deputat USR Cluj: „Intrăm în linie dreaptă pentru licitația de execuție”

abonare newsletter