Actualitate

A fost lansată licitația pentru supervizarea lucrărilor la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania

Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj a lansat licitația pentru supervizarea execuției lucrărilor la drumul de legătură A3 (Turda) și DN1 (Zona Tureni).

Licitația pentru supervizarea lucrărilor la drumul de legătură Cluj-A3, lansată de direcția regională de drumuri din Cluj/Foto: CNAIR Facebook.com Licitația pentru supervizarea lucrărilor la drumul de legătură Cluj-A3, lansată de direcția regională de drumuri din Cluj/Foto: CNAIR Facebook.com

 

 


Două asocieri de firme au depus oferte pentru contractul în valoare de 569 milioane de lei privind proiectarea și execuția lucrărilor la Drumul Expres Cluj-Napoca – Autostrada Transilvania.

 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat recent că licitația pentru supervizarea lucrărilor la drumul ce va asigura conexiunea Cluj-Autostrada Transilvania a fost lansată de direcția de drumuri clujeană.

„DRDP Cluj a lansat licitația pentru supervizarea execuției lucrărilor la drumul expres care va face legătura dintre A3 și DN1 în zona localității Tureni


Antreprenorul câștigător va fi responsabil de supervizarea lucrării atât în perioada de execuție cât și în perioada de garanție a contractului”, semnalează CNAIR. 

Prin achiziționarea acestor servicii, DRDP Cluj se va asigura de faptul că toate lucrările vor fi executate conform specificațiilor și normelor în vigoare, că se vor respecta condițiile de siguranță și că se vor îndeplini cerințele impuse în cadrul proiectului tehnic.


În ianuarie 2023, proiectul drumului expres Cluj-Autostrada Transilvania obținea avizul tehnic necesar din partea CNAIR.

Anunțul de licitație pentru construirea Drumului Expres Turda – Tureni a fost publicat în 23 februarie, în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).


La începutul lunii aprilie au fost depuse două oferte pentru lucrările de proiectare și execuție a drumului expres ce va lega municipiul Cluj-Napoca de Autostrada A3 Transilvania, prin Tureni.

  • Asociere: Dimex-2000 Company (Leader), Obras Publicas Y Regadios, Opr Asfalt, Autotehnorom, Con-A Operations, Danavi, Road Expert Design SRL, Terratest Geotehnic SA, Electro Energetica, Transilvania Impact Import Export, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, EPMC Consulting, Eurotest, All Inclusive Teste Laborator, SC Geologic Site SRL, Autotehnorom, WGS Grand Security SRL;
  • Asociere: Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS.(Leader), Visio Construction Works, Elektra Invest, Danavi, Epser LTD, Eckon Cei, Visio Construction Works, Muzeul Olteniei Craiova.

Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău - Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Proiectul este estimat la 569,2 milioane de lei și este finanțat prin fonduri nerambursabile. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Legătura Clujului la Autostrada Transilvania, în linie dreaptă. Două oferte depuse pentru drumul expres

Drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania, lansat în licitație publică. Proiectul va fi realizat în mai puțin de doi ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter