Administrație

Loturile 2 și 3 ale centurii metropolitane, relicitate în iunie. Pe tronsonul 1 s-ar putea auzi utilaje de construcții din acest an. Boc: „Există șanse”

Licitațiile pentru loturile 2 și 3 ale centurii metropolitane ar urma să fie relansate în luna iunie. Emil Boc susține că sunt șanse și ca lucrările să înceapă încă din acest an pe primul tronson al centurii.

Emil Boc explică zonele pe unde va trece centura metropolitană / Sursă foto: Facebook - Emil Boc Emil Boc explică zonele pe unde va trece centura metropolitană / Sursă foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Licitațiile pentru loturile 2 și 3 ale centurii metropolitane au fost anulate în luna mai, fiindcă nu s-au depus oferte. Pentru tronsonul 1 al centurii, unde s-au depus oferte, 29 iunie este data finală pentru desemnarea câștigătorului.

 


Primarul a susținut la o emisiune radio că licitația pentru restul centurii ar urma să fie relansată în cursul acestei luni. „Suntem într-o fază avansată de lucru cu Ministerul Transporturilor și cu CNAIR pentru a scoate din nou la licitație. Luna iunie se va scoate, după părerea mea, la licitație din nou tot tronsonul pe care l-am avut data trecută. Tronsonul 1, cel care este Cluj-Florești, este deja în evaluare. De restul proiectului vorbesc, tronsonul 2, îl relicităm”.

Emil Boc a confirmat pentru monitorulcj.ro că prin tronsonul 2 se referă la două „sub” tronsoane (2 și 3) care au fost deja licitate o dată: „În concluzie, se scoate din nou la licitație TOT ce a fost angajat în licitația anterioară”.


„Ca pași: acum facem exact partea finală, tehnică, cu Ministerul Transporturilor, după care trebuie probabil să intrăm în ședințele de Consiliu Local la Cluj, la Gilău, Florești, Baciu și Apahida - pentru că toți suntem prinși în acest proiect. După care, evident, aprobarea finală de către Ministerul Transporturilor, vedem dacă este nevoie și de hotărâre de Guvern (probabil că nu). Dar în luna iunie toți acești pași vor fi făcuți astfel încât continuarea proiectului centurii metropolitane să fie asigurată”, a mai explicat Emil Boc în cadrul emisiunii radio.

Lucrări din acest an la centură?

Întrebat despre când se vor auzi sunete de utilajele de construcții, Emil Boc a spus că există șanse să se întâmple din acest an, dar doar pe primul tronson:


„Nici într-o variantă nu auzeai «duduit» de utilaje anul ăsta. E perioadă de licitație, cu contestații, cu semnare de contract... nu era prevăzut anul acesta la tronsonul 2. La tronsonul 1 este posibil, teoretic există șanse. Aștept să vedem finalizarea licitației în funcție de contestații. Aici depinde, cât durează acest pas. (…) Proiectul centurii metropolitane merge mai departe, își va continua licitația în luna iunie și imediat în această lună o să auziți etape intermediare care o să se întâmple, atât administrative care să vizeze decizii ale consiliilor locale, cât și relicitare”, a spus primarul. 

Licitațiile pentru tronsoanele 2 și 3 ale centurii metropolitane au fost anulate vineri, 12 mai 2023, potrivit SEAP. Deși mai multe firme și-au arătat interesul pentru centura metropolitană a Clujului, pe „sub” tronsoanele 2 și 3 fiind înscrise 29 de firme, nu au fost depuse oferte până la termenul limită. Emil Boc a mai menționat joi, 8 iunie, că „nu s-a prezentat nimeni din pricina complexității, cum este partea de tunele, de viaducte, numărul utilajelor este mare, nu se găsesc pe toate gardurile”. Primarul consideră că firmele preferă lucrările mai simple, având în vedere că acum proiectele sunt multe și se dau și mulți bani din PNRR.


Centura metropolitană va aduce șase benzi pe DN 1 între Florești și Cluj-Napoca, inclusiv o bandă dedicată pentru SMURD și pompieri. Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35″, va avea în total 42 de kilometri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cine sunt cei șase constructori care au depus oferte pentru prima etapă a Centurii Metropolitane. Firme din Cluj și Austria concurează pentru un contract de peste 100 de milioane de lei

Emil Boc, explicații despre centura metropolitană și metrou. „Românii își doresc o țară ca afară. O pot avea la Cluj-Napoca”. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter