Administrație

Interes crescut pentru centura metropolitană: zeci de firme „se bat” pe tronsoanele 2 și 3

Mai multe firme și-au arătat interesul pentru centura metropolitană a Clujului. Pe tronsoanele 2 și 3 sunt 29 de firme înscrise. Pentru primul tronson, șase firme au depus oferte.

Interes crescut pentru centura metropolitană: zeci de firme „se bat” pe tronsoanele 2 și 3. Foto: Emil Boc/ Facebook Interes crescut pentru centura metropolitană: zeci de firme „se bat” pe tronsoanele 2 și 3. Foto: Emil Boc/ Facebook

 

 


Mai sunt două zile pentru depunerea ofertelor în cadrul licitațiilor de proiectare și execuție a tronsoanelor 2 și 3 ale centurii metropolitane a Clujului. Ulterior, ofertele vor intra în evaluare, urmând ca oferta câștigătoare să fie aleasă în termen de maxim trei luni.

 


Potrivit primarului Emil Boc, până miercuri, 17 firme s-au înscris pentru participare la licitația pentru tronsonul 2 și alte 12 firme intenționau să depună oferte pe tronsonul 3. 

29 iunie - desemnarea câștigătorilor pe tronsonul 1

Pentru tronsonul 1 al centurii, 29 iunie este data finală pentru desemnarea câștigătorului. În cadrul acestei licitații, șase oferte au fost depuse de firme din Cluj și din Austria.


„Centura metropolitană este un proiect cu implicații majore pentru dezvoltarea economică a Clujului, pentru decongestionarea traficului și pentru a putea să oferim clujenilor posibilitatea unui transport alternativ în raport cu problemele actuale pe care le avem. Cele trei tronsoane ale centurii metropolitane, de un miliard de euro, din Florești și Baciu până la Vâlcele-Apahida, acestea au următorul stadiu de dezvoltare: pentru primul tronson, Florești-intrarea în Cluj-Napoca, avem șase oferte depuse și termenul de anunțare a rezultatului licitației este 29 iunie, cu posibilitatea legală de a prelungi în 30 de zile termenul, dacă apar complicații. 

Pentru celelalte două tronsoane, 2 și 3, termenul de depunere a ofertelor este ziua de 12 mai. Pot să vă menționez faptul că pentru tronsonul 2 avem 17 înscriși pentru licitație, vom vedea câți vor depune ofertele, iar pentru tronsonul 3, sunt 12 înscriși. După aceea, 60 de zile durează evaluare ofertelor, plus o prelungire de maxim 30 de zile. Este un proiect la care ținem foarte mult și, cu toate că a fost scos din PNRR, am reușit să recuperăm foarte mult din întârzieri, am recuperat”, a decalrat primarul Emil Boc, într-o conferință de presă care a avut loc miercuri, în Sala de Sticlă a Primăriei.


Licitație pentru drumurile de legătură

În această vară, cel mai probabil în luna iulie, ar urma să fie lansată licitația pentru realizarea drumurilor de legătură la centrua metropolitană, lucrări care vor avea loc concomitent cu șantierul centurii, a mai afirmat edilul Clujului. Valoarea acestora este de 25 de milioane de euro, iar proiectanții vor trebui să predea studiul de fezabilitate luna viitoare.

„Concomitent, lucrăm la drumurile de legătură, noi și Floreștiul. Noi avem drumuri de legătură în valoare de 25 de milioane de euro, proiectanții mai au la dispoziție o lună și jumătate să predea SF-ul, după care să fie adoptat în consiliul local și să fie lansat în procedura de licitație pentru drumurile de legătură, care se vor face concomitent cu lucrarea majoră”, a mai declarat Boc.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

12 mai, noul termen pentru depunerea ofertelor la centura metropolitană. Contracte de 3 mld. lei

abonare newsletter