Administrație

Autostrada Transilvania. Lotul Chețani – Câmpia Turzii ar putea fi inaugurat până la finalul anului. Avans de 12% pentru finalizarea lucrărilor

Lotul de peste 15 km de pe Autostrada Transilvania, segmentul Chețani-Câmpia Turzii, a înregistrat un avans de peste 10% pentru finalizarea lucrărilor și ar putea fi finalizat până la finalul lui 2023.

Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani, avans de peste 12% a lucrărilor. Proiectul ar putea fi încheiat în decembrie 2023/Foto: Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani Cristian Marius Man youtube.com Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani, avans de peste 12% a lucrărilor. Proiectul ar putea fi încheiat în decembrie 2023/Foto: Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani Cristian Marius Man youtube.com

 

 


Cu mai bine de o lună în urmă, mobilizarea constructorilor Strabag și Geiger de pe lotul Chețani – Câmpia Turzii făcea loc unor proiecții optimiste privind devansarea termenului de realizare a lucrărilor de pe acest segment al Autostrăzii Transilvania. 

 


Astfel, calendarul asumat inițial, cu termen de finalizare pentru august 2024 ar putea comporta schimbări, iar lucrările ar putea fi încheiate cu opt luni mai devreme, adică până la finalul acestui an.

Potrivit datelor actualizate, în urma ritmului accelerat al lucrărilor de pe A3 la lotul Chețani-Câmpia Turzii, constructorul Strabag se plasează pe locul secund, după Grupul UMB, cu un avans de peste 12% pe șantier. 


Asocierea Strabag – Geiger a raportat un avans de 12 puncte procentuale pe contractul de finalizare a lucrărilor la lotul-lipsă Chețani – Câmpia Turzii din A3. Potrivit pasionaților de infrastructură, constructorul promite inaugurarea lotului de peste 15 kilometri până la finalul anului 2023, arată economica.net

Un alt lot de pe Autostrada Transilvania, Nușfalău-Suplacu de Barcău, ar putea fi deschis pentru trafic în acest an. Cu un stadiu fizic de peste 75% grad de realizare, turcii de la Nurol anunță un progres de 4,25% pe acest segment. 


Cel mai mare avans pe șantierele de autostrăzi, de circa 20%, este raportat de firmele lui Dorinel Umbrărescu pe Drumul Expres Brăila – Galați și aproximativ 16% pentru Autostrada București. 

Lotul dintre Câmpia Turzii și Chețani are lungimea de 15,7 kilometri și, odată cu finalizarea, va fi primul lot al Autostrăzii A3 Transilvania care va conecta două reședințe de județ: Cluj-Napoca și Târgu Mureș.


„Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza. Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească”, notau reprezentanții Asociației Pro Infrastructura la mijlocul lui aprilie 2023. 

La o distanță de două decenii de la debutul lucrărilor pe Autostrada Transilvania, sunt șanse consideranile ca șoseaua ce va lega primele două municipii reședință de județ, odată cu finalizarea a două noi sectoare, între Nușfalău și Suplacu de Barcău, respectiv Câmpia Turzii și Chețani, să fie finalizată în 2023. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mobilizare pe lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania! Ar putea fi gata anul acesta - VIDEO

Legătura Clujului la Autostrada Transilvania, în linie dreaptă. Două oferte depuse pentru drumul expres

Lucrările pe lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău al A3, MAI SCUMPE cu 73 de mil. lei. Lotul, finalizat la primăvară!

Ultimele Stiri
abonare newsletter