Administrație

Transportul public din Cluj-Napoca ajunge în două comune din zona metropolitană. CTP introduce noi rute în Aiton și Petreștii de Jos

Alte două comune, Petreștii de Jos și Aiton, vor face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Asociația de Transport Public Cluj. Parteneriatul va permite extinderea zonei de acoperire a Companiei de Transport Public din Cluj și în aceste zone.

Compania de Transport Cluj-Napoca va deschide noi rute în două comune din zona metropolitană/Foto: Mobilitate Cluj-Napoca Facebook.com Compania de Transport Cluj-Napoca va deschide noi rute în două comune din zona metropolitană/Foto: Mobilitate Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


În prezent, Compania de Transport Public Cluj-Napoca asigură transportul public pe raza administrativ-teriorială a localităților membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (AMTPC) – municipiul Cluj-Napoca, comunele Florești, Baciu, Chinteni, Apahida, Feleacu, Ciurila, Gilău. 

 


Parteneriatul încheiat de comunele Aiton și Petreștii de Jos cu AMTPC va însemna că flota auto a Companiei de Transport Public va opera și în aceste zone. 

 


Consilierii locali urmează să aprobe două proiecte de hotărâre privind acceptarea comunelor Aiton și Petreștii de Jos în cadrul Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (AMTPC). 

Potrivit documentului citat, Asociația Metropolitană de Transport Public Cluj (AMTPC) își asumă rolul de Autoritate Metropolitană de Transport în vederea înființării, organizării, reglementării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de transport public pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, precum și pentru realizarea în comun a unor proiecte de investiții publice de interes zonal sau regional destinate înființării, modernizării și/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilități publice aferente sectorului transportului public. 


În motivarea introducerii mijloacelor de transport public, prin intermediul noilor rute, în comunele Aiton și Petreștii de Jos se arată că aderarea acestor localități la AMTPC este oportună pentru dezvoltarea mobilității urbane sustenabile în zona metropolitană. 

„Aceasta va permite oamenilor și bunurilor să circule liber, în siguranță, cu protejarea mediului înconjurător, condiție crucială pentru calitatea vieții și pentru asigurarea unei dezvoltări economice sustenabile. (...).


Aderarea comunei Petreștii de Jos la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Asociația de Transport Public Cluj va contribui la creșterea calității transportului public local, a accesibilității și atractivității acestuia pentru satisfacerea mobilității populației care să ducă la descurajarea utilizării autoturismelor personale și obținerea unei eficiențe energetice sporite în transportul local”, se arată în proiectul de hotărâre. 

Proiectele care vizează asocierea comunelor la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Asociația de Transport Public Cluj, pentru introducerea de noi rute operate de Compania de Transport Cluj-Napoca, urmează să fie aprobate de Consiliul Local în ședința programată pentru începutul lunii Aprilie. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vinerea Verde, un adevărat „hit” în Florești. CTP, gata să suplimenteze numărul de autobuze

18 noi autobuze electrice articulate pentru legătura dintre Cluj-Napoca și Florești. A fost semnat contractul

Clujenii cer autobuze CTP spre mai multe comune. Tișe: „Se poate, doar că primăriile trebuie să asigure subvenția necesară”

abonare newsletter