Administrație

Vinerea Verde, un adevărat „hit” în Florești. CTP, gata să suplimenteze numărul de autobuze

Primarul Bogdan Pivariu a declarat că, de la introducerea transportului în comun gratuit în zilele de vineri, a crescut numărul pasagerilor. Compania de Transport Public este pregătită să suplimenteze numărul autobuzelor pe rutele din comună, la nevoie.

Vinerea Verde, o măsură populară la Florești. Foto: Compania de Transport Public Cluj-Napoca Vinerea Verde, o măsură populară la Florești. Foto: Compania de Transport Public Cluj-Napoca

 

 


Implementarea programului „Vinerea Verde” în comuna Florești s-a dovedit o măsură populară și a dat rezultate din start. Încă din prima zi de vineri cu transport gratuit în comun, autobuzele din Florești au fost cu 10% mai pline, iar numărul de autoturisme din trafic a înregistrat o ușoară scădere, spune primarul comunei, Bogdan Pivariu.

 


Edilul a arătat că, în cazul în care se dovedește că numărul autobuzelor de pe rutele din Florești este prea mic, Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTP) și-a arătat disponibilitatea de a suplimenta numărul de vehicule puse în circulație pe rutele de Florești, pentru a satisface cererea.

„Colegii care monitorizează au observat, inclusiv la orele dimineții, că timpii sunt îmbunătățiți. De la implementarea programului Vinerea Verde, autobuzele au fost cu circa 10% mai pline vinerea decât în celelalte zile ale săptămânii. Eu am fost personal pe teen și în prima, și în a doua vineri, cu mașina personală, pentru a observa stațiile autobuzelor și traficul în orele dimineții și s-a simțit o îmbunătățire. Este un proiect care ne dorim să continue și convingă cât mai multă lume să folosească mijloace de transport în comun. Vreau să vă spun că cei de la CTP erau pregătiți pentru a aduce mai multe autobuze pe trasee, dacă aglomerația ar fi devenit deranjantă. Nu a fost cazul, au fost destule cele pe care le-au adus, oricum mai multe decât de obicei.


CTP a fost și este pregătit să suplimenteze numărul de autobuze. Monitorizăm în fiecare zi timpii petrecuți în trafic în autobuz, dintr-un capăt în altul, și putem să optimizăm, să strecurăm anumite beneficii pentru cetățeni și să optimizăm. Cred că printr-o colaborare facilă, putem să fim în top în ceea ce privește transportul public în comun. La fel se întâmplă și în Cluj-Napoca, unde se fac analize de asemenea pentru a eficientiza rutele și a nu supraaglomera anumite rute”, a declarat primarul Bogdan Pivariu, la un post local de radio. 

Amintim de asemenea că 18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la nivelul municipiului, vor deservi ruta Cluj-Napoca - Florești și rutele din municipiu, în funcție de gradul de necesități.


Programul „Vinerea Verde”, prin care cetățenii pot circula gratis pe mijloacele de transport în comun în zilele de vineri, a debutat pe 3 martie și în comuna Florești. Astfel, începând din luna martie, cetățenii pot circula gratis cu autobuzul în Cluj-Napoca și Florești

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Mediului „fură” idei de la Boc: „La capitolul Vinerea Verde, Clujul deja a bătut Bucureștiul la scor”

abonare newsletter