Administrație

A fost semnat contractul de finanțare, prin PNRR, pentru traseul cicloturistic „Velo Apuseni”. Alin Tișe: „Întreaga zonă va avea enorm de câștigat”

Proiectul „Velo Apuseni” ce prevede realizarea a peste 220 de kilometri de piste de biciclete pe teritoriul județelor Cluj, Alba și Bihor intră în linie dreaptă. Consiliul Județean anunță semnarea contractului, cu finanțare prin PNRR, ce va pemite amenajarea a zeci de kilometri de traseu cicloturistic în județul Cluj.

A fost semnat contractul de finanțare, prin PNRR, pentru traseul cicloturistic „Velo Apuseni”/Foto: Alin Tișe Facebook.com A fost semnat contractul de finanțare, prin PNRR, pentru traseul cicloturistic „Velo Apuseni”/Foto: Alin Tișe Facebook.com

 

 


Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a semnat, miercuri, contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a proiectului inter-județean „Velo Apuseni”, investiție ce prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba. 

După cum arată președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, implementarea acestui proiect va permite dezvoltarea turistică a întregii zone, precum și beneficii economice și sociale. 


 „Este un obiectiv important prin intermediul căruia dezvoltăm, cu fonduri europene nerambursabile,  infrastructura de trasee cicloturistice din zona Munților Apuseni. Pașii următori constau în realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, respectiv demararea licitației pentru execuția lucrărilor. 

Cu siguranță, întreaga zonă va avea enorm de câștigat, atât din punct de vedere turistic cât și al dezvoltării economico-sociale a întregului areal”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 


Din lungimea totală a traseului cicloturistic, peste 40%, respectiv 92,4 km, se vor amenaja strict pe teritoriul județului Cluj.

În ceea ce privește Consiliul Județean Cluj, au fost deja demarate măsurătorile pentru întăbulare, echipa de implementare a proiectului ocupându-se în momentul de față de partea de achiziții.


Valoarea totală a proiectului finanțat prin PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență este de 110 milioane lei.

Reamintim faptul că în luna decembrie 2022 a fost încheiat un acord de parteneriat între județele Bihor, Cluj și Alba în vederea depunerii proiectului „VELO APUSENI - Amenajare trasee cicloturistice în munții Apuseni, pe zona județelor Bihor, Cluj și Alba”.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pe bicicletă prin Munții Apuseni! Va fi cel mai spectaculos traseu velo din județul Cluj

abonare newsletter