Administrație

Consiliul Județean a depus proiectul pentru dotarea a 11 unități de învățământ special cu echipamente digitale și mobilier modern. Investiția de 7,5 milioane lei, finanțată prin PNRR

Un număr de 11 unități de învățământ special din Cluj vor beneficia de echipamente digitale, materiale didactice și mobilier modern prin fonduri PNRR, în urma depunerii proiectului de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Mobilier modern, materiale didactice și echipamente digitale pentru 11 școli speciale din Cluj. Consiliul Județean a depus proiectul pentru obținerea fondurilor PNRR/captură foto: Consiliul Județean Cluj Mobilier modern, materiale didactice și echipamente digitale pentru 11 școli speciale din Cluj. Consiliul Județean a depus proiectul pentru obținerea fondurilor PNRR/captură foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a depus proiectul „Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj” pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 


Monitorulcj.ro anunța recent că un număr de 9 școli speciale, o grădiniță pentru copiii cu nevoi speciale și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale, în urma finanțării prin fonduri PNRR. 

CITEȘTE ȘI:

11 școli speciale din județul Cluj vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale. Investiție de peste 1,5 milioane de euro, prin PNRR

Cu o valoare totală de 7.507.756,64 lei, inclusiv TVA, proiectul este estimat a fi implementat în intervalul iunie 2023 – decembrie 2024.


„Este un obiectiv important prin intermediul căruia urmărim modernizarea infrastructurii instituțiilor de învățământ special și asigurarea unor condiții optime de studiu și dezvoltare, cu fonduri nerambursabile. 

Ne preocupăm constant de îmbunătățirea mediului educațional, astfel încât procesul instructiv-educativ să fie aliniat cerințelor actuale și să corespundă nevoilor reale ale elevilor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Sălile de clasă vor fi dotate cu echipamente digitale

În baza acestei investiții, cele nouă școli speciale, Grădinița Specială și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, entități aflate în subordinea forului administrativ județean, vor beneficia de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Concret, se va asigura infrastructura TIC pentru laboratoarele și sălile de clasă, iar spațiile de învățare, precum săli de clasă, laboratoare, ateliere și cabinete școlare vor fi dotate cu echipamente specifice și digitale în vederea facilitării procesului de învățare și furnizării unui act educațional corespunzător cerințelor pieței muncii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

11 școli speciale din județul Cluj vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale. Investiție de peste 1,5 milioane de euro, prin PNRR

abonare newsletter