Administrație

11 școli speciale din județul Cluj vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale. Investiție de peste 1,5 milioane de euro, prin PNRR

9 școli speciale, o grădiniță pentru copiii cu nevoi speciale și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale. Proiectul va fi finanțat prin PNRR.

9 școli speciale, o grădiniță pentru copiii cu nevoi speciale și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale/ Foto: pixabay.com

 

 


Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței extraordinare desfășurate vineri, 17 martie, proiectul „Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj”.

 


Proiectul urmează să fie depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și vizează modernizarea infrastructurii celor nouă școli speciale, a  Grădiniței Speciale și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, instituții aflate în subordinea forului administrativ județean.

„Educația rămâne o prioritate esențială a Consiliului Județean. Pe lângă numeroasele proiecte cu bani europeni pe care le-am câștigat, urmărim în mod continuu să accesăm cât mai multe posibile surse de finanțare pentru modernizarea infrastructurii școlare speciale. Ne dorim asigurarea unor condiții optime de studiu și care să corespundă nevoilor actuale ale elevilor și cadrelor didactice”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Valoarea totală a proiectului este de 7.507.756,64 lei, inclusiv TVA, perioada estimativă de implementare fiind iunie 2023 – decembrie 2024.

Proiect cu finanțare prin PNRR pentru dotarea școlilor speciale din județul Cluj/ Foto: cjcluj.ro

„Să sperăm că vom face încă un pas bun pentru copiii noștri din județ”, a declarat în timpul ședinței Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.


Sălile de clasă vor fi dotate cu echipamente digitale

Prin intermediul investiției, trei instituții școlare vor beneficia de laboratoare noi de informatică, dotate cu display interactiv, suport pentru display, sistem all-in-one, multifuncțională, sistem de sunet, cameră de videoconferință și router Wi-Fi. Pentru toate cele 11 unități de învățământ special vor fi asigurate echipamente digitale în sălile de clasă, mobilier și materiale didactice.

De asemenea, patru entități își vor echipa laboratoarele de științe cu microscop, planșe, truse, kituri robotice, imprimante 3D, creion 3D, robot cu braț multifuncțional.


În același timp, în toate cele 11 unități de învățământ vor fi utilate cabinetele școlare iar atelierele de practică vor fi dotate cu mobilier, echipamente și materiale didactice - oglinzi, scaune de coafor, mese de manichiură, masă de lucru atelier, mașină de aplicat folie, mașină electrică, panou, ansamblu manichiură, etc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nouă milioane de euro prin PNRR, pentru dotarea școlilor din Cluj cu mobilier și echipamente digitale

1.000 de săli de clasă, laboratoare și 27 de săli de sport din Cluj-Napoca, modernizate prin PNRR! Investiție de 44 de mil. de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter