Administrație

Încă o promisiune: Centrul pentru Tineret din Cluj își va deschide porțile luna următoare

Centrul pentru Tineret din Cluj-Napoca urmează să fie deschis în luna decembrie, anunță autoritățile locale. În prezent, proiectul se află în procedură de recepție.

Centrul de Tineret din Cluj-Napoca va fi deschis în Decembrie 2022/ FOTO: Emil Boc Facebook.com Centrul de Tineret din Cluj-Napoca va fi deschis în Decembrie 2022/ FOTO: Emil Boc Facebook.com

 

 


Primăria Cluj-Napoca a anunțat recent că lucrările la Centrul pentru Tineret sunt în grafic, iar în aceste zile se realizează ultimele finisaje. Proiectul urmează să intre în procedura de recepție a lucrărilor, iar Centrul va fi deschis luna următoare. 

 


„Cluj-Napoca: Primăria susține tinerii și încurajează implicarea lor în comunitate - Centrul pentru Tineret, un nou spațiu multifuncțional de calitate dedicat tinerilor, va fi deschis în luna decembrie”, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

Centrul pentru Tineret din Cluj-Napoca va fi deschis din Decembrie 2022/ captură Emil Boc Facebook.com

 


Centrul de Tineret, votat prin Bugetarea participativă încă din 2017

Spațiul Centrului este gândit într-o perspectivă multifuncțională și va găzdui activități culturale și educaționale dedicate tinerilor. 

„Centrul pentru Tineret reprezintă o inițiativă rezultată din dorința cetățenilor exprimată în cadrul proiectului de Bugetare participativă. Noul spațiu multifuncțional a fost conceput alături de comunitatea locală, fiind o inițiativă a Federației Tinerilor din Cluj. Tineri clujeni, studenți și nu numai s-au mobilizat pentru a vota acest proiect declarat eligibil și câștigător. Proiectul urmărește creșterea participării tinerilor la viața comunitară și susținerea dezvoltării profesionale și educaționale a acestora prin crearea unui cadru adaptat nevoilor”, notează Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 


Centrul pentru Tineret se află în incinta Palatului Statusului Romano-Catolic de pe strada Iuliu Maniu nr. 1, la parter, având o suprafață de aproximativ 125 mp, iar accesul se va face direct din stradă.

Activitățile culturale și educaționale dedicate tinerilor vor beneficia de gratuitate, dacă în cadrul acestora nu se vor desfășura activități comerciale, așa cum se întâmplă în prezent și la obiectivele culturale administrate de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei Cluj-Napoca, potrivit anunțului făcut de autoritățile locale.


Prin acest proiect, autoritățile încearcă să ofere tinerilor noi facilități pentru a se implica în viața comunității, care să contribuie la atingerea potențialului lor. Municipiul Cluj-Napoca are, începând din 2021, un Consiliu consultativ pentru tineret din care fac parte zeci de structuri asociative care îi reprezintă pe tinerii clujeni și care s-a implicat în acest proiect.

Valoarea totală a lucrărilor este de 708.012 lei TVA inclus.

În Mai 2022 a avut loc prima ședință a Consiliului Consultativ de Tineret, o structură formată din 31 de asociații de tineret și pentru tineret din municipiul Cluj-Napoca.

Consiliul Consultativ de Tineret are rolul de a asigura accesul tinerilor la luarea deciziilor care îi vizează și de a susține implicarea acestora în formularea politicilor și programelor de tineret.

Pentru clădirea de pe colțul străzii Iuliu Maniu (unde funcționează KFC), Primăria municipiului Cluj-Napoca a relansat, în octombrie 2019, licitația privind amenajarea Centrului pentru Tineret. Este vorba despre un spațiu adiacent ocupată de operatorul comercial, în aceeași clădire, tot la parter, însă în partea estică a imobilului.

Consilierii locali USR i-au atras atenția primarului Emil Boc că proiectul Centrului de tineret a fost votat în anul 2017 în cadrul procesului de bugetare participativă, iar „Primăria a întârziat 2 ani cu inițierea demersurilor legale și datorită proastei administrări, multiple licitații au fost anulate din pricina lipsei de oferte depuse”.

CITEȘTE ȘI:

Tinerii clujeni vor avea voce în viitoarele proiecte ale orașului. Primăria înființează Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca

A avut loc prima ședință a Consiliului Consultativ de Tineret Cluj. Ce își propune noua structură?

Mai multe clădiri de pe Iuliu Maniu, declarate de interes public! Totul pentru extinderea Centrului de tineret, existent … pe foaie din 2018!

Ultimele Stiri
abonare newsletter