Actualitate

Tinerii clujeni vor avea voce în viitoarele proiecte ale orașului. Primăria înființează Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca

Noua structură înființată reprezintă un instrument prin care reprezentanți ai tinerilor își vor putea exprima părerea cu privire la proiecte viitoare legate de municipiul Cluj-Napoca.

 

 


Primăria Cluj-Napoca a anunțat inițierea consultării publice privind constituirea Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a acestuia. Scopul Consiliului Consultativ este crearea unor mecanisme care să contribuie la implicarea sectorului de tineret ca parte activă în procesul de luare a deciziilor legate de proiectele și politicile publice pentru tineri.

 


Cu ajutorul Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca, Municipiul Cluj-Napoca va sprijini acțiunile și activitățile de tineret în limita resurselor disponibile, va asigura participarea tinerilor la luarea deciziilor care îi vizează și va susține implicarea tinerilor în formularea politicilor publice și a programelor destinate acestora, se arată pe site-ul Primăriei.

Potrivit referatului de aprobarea a proiectului, din cadrul Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca pot face parte reprezentanți ai structurilor de tineret și pentru tineret din Cluj-Napoca precum: reprezentanți ai Federației Tinerilor din Cluj, reprezentanți ai organizațieilor studențești, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de tineret, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor, etc.


Consultare publică pentru constituirea consiliului

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională referitoare la proiectul de Hotărâre privind aprobarea constituirii Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

„Scopul constituirii Consiliului Consultativ de Tineret (CCT) este de a crea mecanisme care să contribuie la implicarea sectorului de tineret ca parte activă în procesul de luare a deciziilor legate de proiectele și politicile publice pentru tinerii din Cluj-Napoca. La nivelul municipiul Cluj-Napoca avem deja un istoric de colaborare activă cu tinerii clujeni, prin intermediul Centrului de Inovare și Imaginație Civică și Serviciului Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, care colaborează strategic cu Federația Tinerilor din Cluj”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și coordonatorul CIIC.


Tinerii își vor putea expune părerea

Scopul colaborării este crearea unor mecanisme care să contribuie la implicarea sectorului de tineret ca parte activă în procesul de luare a deciziilor legate de proiectele și politicile publice pentru tineri, impunându-se un parteneriat între cele două entități. Acest lucru presupune înființarea Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca.

„Consiliul Consultativ de Tineret Cluj-Napoca va reprezenta un nou mecanism de dialog structurat între tineri și municipalitate, reprezentând astfel un nou pas de consolidare al parteneriatului strategic care există în Cluj-Napoca, între mediul asociativ de tineret și administrația locală. Salutăm pe această cale finalizarea procesului de co-creare al acestui mecanism de dialog structurat și avem încredere că împreună vom reuși să transpunem în politici publice cât mai multe recomandări care vor reieși din acest proces de consultare al tinerilor din Cluj-Napoca”, a declarat Tudor Ogner, președintele Federației Tinerilor din Cluj. 


Etapa consultării publice are loc în perioada 11 octombrie – 25 octombrie 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

„Tinerii sunt o resursă esențială a comunității noastre, de aceea este important să fie cât mai conectați la viața și la dezvoltarea orașului. Consiliul Consultativ de Tineret vine ca o completare a activității realizate deja de structurile de tineret împreună cu administrația locală cu scopul de a promova proiecte cu impact în rândul acestei generații, care reprezintă viitorul Clujului”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Piața Mărăști va fi reamenajată. Clujenii, chemați la dezbatere

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter