Educație

Școală și grădiniță în Borhanci, cu 16 milioane €. Primăria caută constructor

Realizarea școlii gimnaziale și a grădiniței din Borhanci presupune costuri de circa 16 milioane de euro. Autoritățile au lansat licitația de proiectare și execuție.

HUB eudcațional cartierul Borhanci/ sursa: Emil Boc/Facebook.com HUB eudcațional cartierul Borhanci/ sursa: Emil Boc/Facebook.com

 

 

Școală și grădiniță în Borhanci

 

Autoritățile locale au lansat recent licitația privind achiziția serviciilor necesare pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru două obiective însemnate - grădiniță și școală, în cadrul așa-numitului Hub educațional din cartierul Borhanci. 


  • Primul obiectiv se referă la proiectarea și execuția lucrărilor pentru „Grădinița”  din cadrul proiectului complex „Dezvoltare infrastructură educațională (Hub educațional) și de sănătate (Unitate de Sănătate – Centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportivă (Bazin de înot, Bază sportivă) și Pădure-Parc în cadrul cartierului Borhanci”.

Pentru viitoarea grădiniță din colonia Borhanci, licitația prevede proiectul și execuția lucrărilor, precum și lucrări de construcții complete sau parțiale și lucrări publice.

Valoarea estimată totală este de 20.360.679,95 lei/circa 4,1 € milioane, fără TVA din care: 


valoarea estimată pentru servicii de proiectare - 1.295.539,91 lei, fără TVA,

iar valoarea estimată a lucrărilor - 19.065.140,04 lei, fără TVA. 


Valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute este de 1.913.849,30 lei/ circa 390.000 € și nu este inclusă in valoarea estimată a procedurii.

Durata contractului este de 1 an și 7 luni (560 zile), din care, 4 luni (110 zile) - proiectare si 1 an și 3 luni (450 zile) - execuție lucrări.


Tip Finanțare: Fonduri Bugetare. 

 


  • Cel de-al doilea obiectiv vizează proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investitii – Școală gimnazială în cartierul Borhanci. 

Obiectul achiziției constă în proiectarea și execuția lucrărilor, precum și în lucrări de construcții complete sau parțiale și lucrări publice.

Valoarea totală estimată a proiectului este de – 56.388.726.7 lei/ circa 11,5 € milioane. 

Durata contractului este de 560 zile, din care termen proiectare 110 zile si executie 450 zile.

Sursa de finanțare: Fonduri Bugetare. 

Valoarea totală a investiției se ridică la 16 milioane de euro. 

Licitația este deschisă până în 12 Decembrie 2022. 

 

Un bazin de înot în Borhanci 

Pe lângă cele două obiective educaționale – grădinița și școala din cartierul Borhanci, autoritățile locale au lansat în vara acestui an și licitația pentru realizarea bazinului de înot din această zonă a Clujului.

Astfel, noul bazin de înot face parte din proiectul pentru realizarea unui HUB educațional, care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente.

Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1.000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație.

În acestea sunt cuprinse bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.

Investiția totală este de 23 de milioane de euro.

Termenul de realizare este de 18 luni pentru licitație. 

Cu această ocazie urmează să fie realizate și lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 mil. euro.

Hub educațional în Borhanci cu mai mulți bani

La finalul lui August 2022, consilierii locali au alocat  mai mulți bani pentru amenajarea bazinului de înot și a hub-ului educațional Borhanci, după cum urmează:

  • Construire bazin de înot în cadrul proiectului complex Dezvoltare infrastructură educaţională şi de sănătate, infrastructură sportivă şi amenajare pădure-parc în Borhanci se măreşte creditul de angajare cu 92.311.000 lei
  • Echipare tehnico-edilitară în cadrul proiectului complex Dezvoltare infrastructură educaţională şi de sănătate, infrastructură sportivă şi amenajare pădure-parc în Borhanci se măreşte creditul de angajament cu 2.403.000 lei
  • Proiectare, diverse studii echipare tehnico-edilitară în cadrul proiectului complex Dezvoltare infrastructură educaţională şi de sănătate, infrastructură sportivă şi amenajare pădure-parc în Borhanci se măreşte creditul bugetar cu 280.000 lei
  • Documentaţii de urbanism, studiu de fezabilitate Dezvoltare infrastructură educaţională şi de sănătate, infrastructură sportivă şi amenajare pădure-parc în Borhanci se micşorează creditul bugetar cu 627.000 lei
  • Proiectare, diverse studii bazin de înot în cadrul proiectului complex Dezvoltare infrastructură educaţională şi de sănătate, infrastructură sportivă şi amenajare pădure-parc în Borhanci se măreşte creditul bugetar cu 500.000 lei

Crearea unui hub educațional în cartierul Borhanci face parte din strategia Primăriei Cluj-Napoca de creștere a numărului de locuri în creșele și grădinițele din municipiu. Hub-ul educațional cu parc și spații verzi ar urma să fie construit pe terenul de circa 76 de hectare, pe locul în care a fost gândit Cartierul Tineretului.

HUB-ul din Borhanci va include:

- Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii
- Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii
- Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport
- Liceu cu laboratoare și sală de sport
- Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1.000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;
- Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public
- Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic
- Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.

CITEȘTE ȘI:

Bazinul de înot din Borhanci a fost scos la licitație. Boc: „Cluj-Napoca a devenit orașul cu cea mai dezvoltată infrastructură sportivă”

Mai mulți bani pentru hub educațional cu bazin olimpic, în Borhanci. Boc: „Mâine putem lansa licitația”

Cum va arăta viitorul hub educațional din Borhanci? Investiție de aproape 100 mil. €

abonare newsletter