Administrație

Ce spune primarul Emil Boc despre blocurile care se ridică pe Brâncuși, zonă unde autorizațiile sunt suspendate? „Omorâm Clujul definitiv”

Două blocuri a câte cinci etaje plus un etaj retras se vor construi pe strada Constantin Brâncuși, acolo unde primarul Emil Boc spunea că autorizațiile de construire au fost suspendate. Acum, edilul explică de ce aceste proiecte primesc undă verde, pe lângă faptul că cei care vor să construiască trebuie să cedeze gratuit o bucată de teren pentru lărgirea străzii.

sursă foto monitorulcj.ro sursă foto monitorulcj.ro

 

Monitorul de Cluj a scris în urmă cu câteva zile că pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 7 octombrie sunt nu mai puțin de 5 proiecte de hotărâri care prevăd ridicarea a cinci blocuri a câte 5 etaje în diferite zone din Cluj-Napoca. Două sunt pe strada Constantin Brâncuși, unde din luna februarie autorizațiile de construire sunt suspendate. 


„Iarăși aici... trebuie să... nu se mai emit autorizații de construcții începând cu.. proiectele care au intrat în lucru anul acesta. Deci, dacă a fost un proiect care a început în 2020 și a ajuns doar acum la faza de Consiliu Local, evident că merge mai departe. Tot ce s-a depus după februarie 2022 este stopat. Înțelegeți? Asta nu înseamnă că astăzi nu mai sunt pe ordinea de zi a Consiliulul Local sau nu vor mai fi proiecte care au fost depuse în 2019, 2020, 2021, dar au ajuns doar acum în faza de Consiliu Local. Acum au adus documentația, acum și-au completat avizele, altele de la trafic. Cele care a fost depuse după februarie 2022 la Primărie, acelea evident sunt suspendate. Aceasta este realitatea. S-a analizat la data respectivă, 2020, 2021, altele erau condițiile atunci. Trebuie să asigurăm respirație în Cluj. Prima dată merge infrastructura, după aceea vine partea de locuire. Dacă facem invers, omorâm Clujul definitiv. Știu că e nepopular ce fac pentru mulți care vor să pună bani la buzunar și la revedere și nu-i interesează că unii nu mai pot ieși din bloc sau unii nu mai pot să ajungă de pe stradă în altă parte, dar, repet, prima dată infrastructură. Cum facem și în Sopor. Începem așa cum e normal, facem infrastructură, apoi construim”, a declarat Emil Boc, joi, la un post de radio.

CITEȘTE ȘI:

Autorizații de construire suspendate pe Brâncuși. Boc: „Cineva trebuie să aibă curajul să zică «nu, până aici, stop»”

Noi reguli de circulație pe strada Constantin Brâncuși! Este INTERZIS virajul la stânga pe strada Septimiu Albini

Emil Boc, în ședința CoR: „Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa”

Ultimele Stiri
abonare newsletter