Administrație

Autorizații de construire suspendate pe Brâncuși. Boc: „Cineva trebuie să aibă curajul să zică «nu, până aici, stop»”

De mai bine de jumătate de an, autorizațiile de construire pe strada Constantin Brâncuși din Gheorgheni au fost suspendate de Primăria Cluj-Napoca. Invitat la o emisiune radio și întrebat când se va da drumul construcțiilor în zonă, primarul Emil Boc a spus că „așa nu se mai poate continua” chiar dacă în presă „apar articole plătite contra mea”.

 

„Am decis din februarie suspendarea oricăror autorizații pentru strada Brâncuși. Pentru că, într-adevăr, nu se poate continua. Toți mă critică în orașul acesta că de ce nu las să se supraaglomereze. De ce nu las în Borhanci, de ce nu las pe Brâncuși, de ce nu las pe Tăietura Turcului. Pentru că sunt responsabil cu acest oraș. Și trebuie cineva să-și asume responsabilitatea și să aibă curajul să zică «nu, până aici, stop». Întâi facem infrastructură și apoi continuăm dezvoltarea. Fără infrastructură nu se poate construi un oraș modern, civilizat. Am fost ales de toți clujenii să îmi asum niște responsabilități Mă critică toți, sunt plătite articole împotriva mea, se fac tot felul de campanii. Asta e viața, știu asta, nu am crescut de ieri, de azi în politică, se văd, se simt, oamenii le pot percepe. Eu îi înțeleg și pe oamenii de afaceri, le-am zis și lor aceeași unitate de măsură pentru toți. În locuri unde se poate dezvolta echilibrat, ne dezvoltăm, în locuri în care nu avem infrastructură sau nu e gata pasajul Tăietura Turcului, nu e gata partea de centură, nu e gata nu știu care obiectiv de investiții, gradăm investiția. După 2026 puteți face locuire”, a precizat Emil Boc.


Strada Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca, zonă care a devenit extrem de aglomerată, a ajuns la o suportabilitate de 100%, din punct de vedere al construcțiilor, mai spune primarul Emil Boc.

Potrivit edilului, în zonă nu se va mai construi până nu se va realiza centura metropolitan.


Generalizare periculoasă la adresa presei!

Declarația primarului referitoare la articole plătite și campanii împotriva lui - „Mă critică toți, sunt plătite articole împotriva mea, se fac tot felul de campanii.” - este o generalizare periculoasă la adresa presei. Emil Boc nu a nominalizat acele publicații sau jurnaliști care ar scrie articole plătite la adresa lui și, prin această generalizare, aruncă o umbră de îndoială asupra probității morale a tuturor jurnaliștilor, din Cluj și nu numai. 

Vă reamintim că Emil Boc nu este numai primar al Clujului, ci și profesor de drept constituțional și instituții politice, iar printre temele abordate în cursurile sale la Universitatea „Babeș-Bolyai” se numără și drepturile și libertățile cetățenilor, între ele și libertatea presei.

CITEȘTE ȘI:

Beznă în baza sportivă Gheorgheni. „Îți poți rupe gâtul, nici nu vezi pe unde calci”. VIDEO

Sinucidere în Gheorgheni. S-a aruncat pe geam!

Cine „pune mâna” pe contractul de proiectare la viitorul Parc Bună Ziua? Ce spune Emil Boc

Ultimele Stiri
abonare newsletter