Politică

Emil Boc, în ședința CoR: „Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa”

Emil Boc a susținut reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa, în cadrul ședinței Comitetului European al Regiunilor, susținută în Cehia.

Emil Boc susține reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa / Foto: Emil Boc - Facebook Emil Boc susține reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


La sedința Comitetului European al Regiunilor de la Brno, Cehia, Emil Boc a susținut reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa:

„Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului „Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022”, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale. Această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative.


Recomandarea a fost adoptată în cadrul documentului menționat mai sus de către Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură a Comitetului European al Regiunilor”, a anunțat Emil Boc.

Emil Boc a fost ales, joi, 29 septembrie, președintele Comitetului European al Regiunilior pe política de coeziune teritorială și bugetul UE.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, ales președinte al Comitetului European al Regiunilor. Președinte CoR: „Acest lucru vine într-un moment crucial”

Strategia Clujului pentru a fi un „oraș al viitorului”. Boc: „Criza energetică cu care se confruntă Europa ne obligă să accelerăm măsurile de economisire a energiei ”

Ultimele Stiri
abonare newsletter