Administrație

Noul corp de clădire de la Școala „Iuliu Hațieganu” va fi gata până la sfârșitul anului. Investiție de peste 8 milioane de lei. FOTO

Stadiul lucrărilor la noul corp de clădire a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” din municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 81%. Noul corp de clădire va avea 15 săli de clasă.

Stadiul lucrărilor la noul corp de clădire a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” din municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 81%/ Foto: Emil Boc - Facebook Stadiul lucrărilor la noul corp de clădire a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” din municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 81%/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat, vineri, lucrările de extindere de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”.

 


Investiția în noul corp de clădire a costat 1,7 mil. euro (8 mil. lei), iar stadiul de execuție este de 81%.

Cum arată noul corp de clădire de la Școala „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca/ FOTO: Emil Boc - Facebook 

 


„Educație la standarde europene - Investiție de peste 1,7 mil. euro (8 mil. lei) pentru construcția unui nou corp de clădire cu 15 săli de clasă la Școala Gimnazială «Iuliu Hațieganu». Stadiul lucrărilor este de 81%

Astăzi am fost în vizită de lucru pe șantierul de la Școala Gimnazială «Iuliu Hațieganu», unde a fost construit un nou corp de clădire, cu un regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic (stadiu lucrări: 81%) - practic o școală nouă, cu 15 săli de clasă, având o capacitate maximă de 448 elevi.


Totodată, se amenajează spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități este asigurată printr-un ascensor și grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate. 

Cum arată noul corp de clădire de la Școala „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca/ FOTO: Emil Boc - Facebook

 


De asemenea, la construcția existentă de la Școala Gimnazială «Iuliu Hațieganu» au fost realizate lucrări de reabilitare termică prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic.

Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului și vom aplica penalitățile de întârziere pentru lucrările care nu au fost finalizate la timp. 

Cum arată noul corp de clădire de la Școala „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca/ FOTO: Emil Boc - Facebook

Valoarea totală a lucrărilor este de 8.582.475,46 lei cu T.V.A”, a transmis edilul.

Probleme cu spațiul la Școala Iuliu Hațieganu

Timp de câțiva ani, elevii Școlii Gimnaziale Iuliu Hațieganu din cartierul Mănăștur au mers la școală pe schimburi pentru că sediul unității de învățământ era mult prea mic raportat la numărul de elevi.  Începând cu septembrie 2019, cele zece clase de elevi care mergeau la școală după-masa urmau să fie mutate în clădirea Colegiul „Edmond Nicolau” din același cartier.

 

CITEȘTE ȘI:

Cea mai modernă școală specială din țară, în proporție de 75% finalizată! Investiție de 14 mil. de lei la Cluj. FOTO

În sfârșit! Școala Iuliu Hațieganu se extinde. Investiția costă peste 7,2 milioane de lei

abonare newsletter