Administrație

Cea mai modernă școală specială din țară, în proporție de 75% finalizată! Investiție de 14 mil. de lei la Cluj. FOTO

O școală specială cu dotări moderne, printre care și o grădină senzorială amplasată pe clădire și un bazin propriu, se construiește la Cluj. Lucrările sunt în proporție de 75% finalizate.

Cea mai modernă școală specială din țară se construiește la Cluj și e în proporție de 75% finalizată / Foto: Consiliul Județean Cluj Cea mai modernă școală specială din țară se construiește la Cluj și e în proporție de 75% finalizată / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Proiectul privind edificarea, cu fonduri europene, a noului sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, din Cluj-Napoca, înaintează în ritm alert, anunță Consiliul Județean Cluj.

Noul sediul va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei. Un alt aspect inedit îl reprezintă și amenajarea unei zone dedicate specialiștilor din cadrul instituției, special concepută pentru prevenirea apariției sindromului „burnout” sau sindromului de epuizare profesională.


În ceea ce privește spațiul exterior, va fi amenajat un generos loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde urmând a fi complet reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.

Cea mai modernă școală specială din țară se construiește la Cluj și e în proporție de 75% finalizată / Foto: Consiliul Județean Cluj

Valoarea lucrărilor este de 14 milioane de lei (14.160.963 de lei) fără TVA, termenul estimat de finalizare fiind luna aprilie a anului 2023.


Cea mai modernă școală specială din țară se construiește la Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj

Stadiul lucrărilor

  • Tronsonul 1 din corpul nou al școlii, cu un regim de înălțime P+2E, care va cuprinde spațiile administrative și medicale, este realizat în proporție de 100% pe partea de structură și pe cea de zidărie, operațiunile continuând la finisaje. De asemenea, instalațiile electrice, de incendiu și sanitare sunt executate în proporție de 95%. Totodată, partea arhitecturală este realizată în procent de 85%, tâmplăriile exterioare sunt montate în totalitate iar cele interioare în proporție de 75%, termosistemul fiind realizat în proporție de 85%, inclusiv fațada ventilată cu plăci HPL.
  • Tronsonul 2, cu regim de înălțime S+P+3E, în care vor funcționa cele 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare, este materializat în procent de 100% pe partea de structură și subsol. Totodată, partea de zidărie este realizată în totalitate, instalațiile electrice și de incendiu sunt realizate în proporție de 85%, iar cele sanitare au ajuns la 75%.
  • Cel de-al treilea tronson, format din S+P+1E și compus din blocul alimentar - bucătărie și sala de mese, precum și din spațiile pentru activități sportive și de terapie, este concretizat în proporție de 100% pe partea de structură și zidărie. Instalațiile electrice și de incendiu sunt realizate în procent de 85%, iar cele sanitare în procent de 75%. Partea arhitecturală este realizată în proporție de 80%, tâmplăriile exterioare sunt montate în procent de 95%, termosistemul este realizat integral, iar fațada ventilată cu plăci HPL în proporție de 90%, anunță Consiliul Județean.
Foto: Consiliul Județean Cluj
Foto: Consiliul Județean Cluj
Foto: Consiliul Județean Cluj
Foto: Consiliul Județean Cluj

 

CITEȘTE ȘI:

Cea mai modernă școală specială din România se construiește la Cluj. Cum va arăta? GALERIE FOTO

Cea mai modernă școală specială din țară, construită la Cluj! Va avea grădină senzorială și bazin pentru hidroterapie

Ultimele Stiri
abonare newsletter