Administrație

După străzile „smart” din Cluj-Napoca, urmează toaletele „smart”. WC-uri de 148.000 de euro în 4 zone „turistice" din oraș

Primăria Cluj-Napoca va instala în Piața 1 Mai, pe strada Bucium, în Piața Mărăști și în Parcul Detunata patru toalete „smart”. Zonele au fost alese în funcție de „zonele turistice intens frecventate”, potrivit municipalității.

 

Consilierii locali vor aproba în ședința din această săptămână un proiect de hotărâre, de fapt 4 proiecte de hotărâre care în mare parte au același conținut, privind Amplasare, branșare și racordare la utilități a unei toalete automate în Piața 1 Mai, strada Bucium (stația CTP), Piața Mărăști (stația CTP) și Parcul Detunata.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Locația stabilită pentru amplasarea toaletei a fost aleasă în funcție de zonele turistice intens frecventate și în spațiile de agrement, în general acolo unde, în prezent, lipsesc acestea sau numărul lor este insuficient”, transmite municipalitatea.

Ce presupun toaletele „smart”?

„Municipiul Cluj-Napoca își definește dezvoltarea în termenii calității vieții locuitorilor săi. În acest sens, în planul de dezvoltare al orașului se dorește înființarea unor grupuri sanitare de tip «smart» și complet echipate. Adică, după fiecare utilizare se curăță automat fără a mai fi nevoie de altă intervenție. Se propune o toaletă cu autocurățare, proiectată cu tehnologii care să asigure maximul de igienă și curățenie chiar și în spații reduse. Toaleta va fi adaptată pentru utilizatorii de scaune cu rotile, va oferi informații audio și în braille pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Cabinele vor fi prevăzute cu uși cu sistem de închidere din interior și avertizare liber/ocupat și scaune cu capac rabatabil”, se arată în proiectele de hotărâre.


Piața 1 Mai

  • Valoarea totală a investiției 178.983 lei (TVA inclus)
  • Sursă de finanțare bugetul local
  • Durata de realizare a investiției 12 luni

În anul 2022, Primăria Cluj-Napoca a achiziționat 4 toalete automate pentru persoanele cu dizabilități racordabile la rețelele de utilități (apă, canalizare, energie electrică) de la firma SC Comex Rom SRL.

Bucium – toaletă publică modulară


  • Valoarea totală a investiției 181.686 lei (TVA inclus)
  • Sursă de finanțare bugetul local
  • Durata de realizare a investiției 12 luni
Toaletă publică modulară Bucium

Primăria municipiului Cluj-Napoca a achiziționat, în iulie 2019, 4 toalete publice modulare de la firma SC Edil OBC Container SRL. Toaletele modulare au trei compartimente distincte dotate corespunzător, respectiv grup sanitar femei, bărbați și o cabină pentru personalul de deservire care asigură curățenia și igiena.

Piața Mărăști – stația CTP Bulevardul 21 Decembrie 1989


  • Valoarea totală a investiției 176.795 lei (TVA inclus)
  • Sursă de finanțare bugetul local
  • Durata de realizare a investiției 12 luni

Parcul Detunata

  • Valoarea totală a investiției 188.629 lei (TVA inclus)
  • Sursă de finanțare bugetul local
  • Durata de realizare a investiției 12 luni

CITEȘTE ȘI:

Încep lucrările pe Eroilor, viitoarea „stradă smart” din Florești. Apar: o bandă auto suplimentară, piste de biciclete și trotuare

Revitalizarea zonei Expo Transilvania, pusă în dezbatere. Zona va fi amenajată după conceptul „walkable and smart-city” și se va construi un nou parking

O garsonieră din Cluj-Napoca cu WC-ul lângă aragazul din bucătărie se vinde cu 27.000 de euro. FOTO

abonare newsletter