Administrație

Revitalizarea zonei Expo Transilvania, pusă în dezbatere. Zona va fi amenajată după conceptul „walkable and smart-city” și se va construi un nou parking

Transformarea zonei Expo Transilvania din cartierul Mărăști va fi tema unei dezbateri publice la care clujenii interesați pot lua cuvântul.

Zona Expo Transilvania va fi „revitalizată”. Foto: Facebook/ Emil Boc. Zona Expo Transilvania va fi „revitalizată”. Foto: Facebook/ Emil Boc.

 

 


Dezbaterea cu tema „Remenajare zona Expo Transilvania – cartier Mărăști” va avea loc miercuri, 30 martie, începând cu ora 17.00 și este organizată atât fizic, cât și online.

 


„Creșterea calității vieții clujenilor se află în topul priorităților noastre, motiv pentru care, în jurul acestui concept am creionat toate proiectele de investiții din ultimii ani. Așadar, și acest proiect de regenerare urbană propus pentru zona Expo Transilvania din cartierul Mărăști le va aduce clujenilor mai multe spații verzi, dar și spații publice de calitate. Noua configurație oferă posibilități multiple de petrecere a timpului liber, precum și transformări urbane cu spații publice multifuncționale, care vor beneficia de echipamente cu tehnologie de tip smart city”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Parcul Aurel Vlaicu va fi extins

Proiectul „Regenerarea zonei verzi Expo Transilvania, amenajarea în baza conceptului walkable and smart-city a străzilor adiacente şi construire parking” urmărește revitalizarea zonei studiate din cartierul Mărăști prin regenerarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente și dotarea acestora cu echipamente. Elementele arhitecturale propuse au rolul de facilita buna funcționare recreativă a parcului și de a aduce completări simbolice și vizuale conceptului mai larg de amenajare a zonei.


La nivelul străzilor sunt prevăzute următoarele tipuri de intervenții: infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, semnalizări, refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montare mobilier urban, precum şi amenajarea spaţiilor publice prin echipamente cu tehnologie smart.

Străzile vizate de proiect sunt:

  •  Str. Dâmboviţei - tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată
  • Str. Ialomiţei - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr
  • Str. Tribunul Vlăduţiu - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului
  • Aleea Dâmboviţei - tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei.

Astfel, proiectul propune crearea unor parcursuri coerente, cu condiții confortabile de circulație și traversare pentru pietoni și cu atribute peisagistice: trotuare late, fără obstacole, vegetație, mobilier stradal de calitate și piste pentru bicicliști, respectiv realizarea unui parking. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea mediului urban și reducerea poluării aerului.


Clujenii interesați pot participa și lua cuvântul la dezbatere

Dezbaterea privind proiectul de revitalizare a zonei Expo Transilvania este organizată în cadrul CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică și se va desfășura fizic, la Casino – Centrul de Cultură Urbană, dar și online, pe platforma electronică ZOOM. Aceasta va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

Pentru înscrierea la cuvânt la dezbatere, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea „mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.

CITEȘTE ȘI:

Care este stadiul lucrărilor pe Autostrada Transilvania, între Zimbor și Poarta Sălajului? Am putea circula pe acest lot doar în 2024. VIDEO

S-a semnat contractul pentru revitalizarea zonei Expo Transilvania. Parking de 350 de locuri și teatru în aer liber

Ultimele Stiri
abonare newsletter