Actualitate

ATENȚIE! COD GALBEN de INUNDAȚII în Cluj. Hidrologii avertizează că se pot depăși cotele de apărare

Pe lângă avertizarea cod galben de ploi torențiale și grindină emisă de meteorologi pentru ziua de vineri în județul Cluj, hidrologii au emis un cod galben de inundații.

Județul Cluj, sub cod galben de inundații/ Sursă foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor - Facebook Județul Cluj, sub cod galben de inundații/ Sursă foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor - Facebook

 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe cursurile de apă Arieş şi Iara, în următoarele ore.


 

Avertizarea GOD GALBEN de inundații a intrat în vigoare la ora 14:15 și este valabilă până la ora 22:00.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice Arieş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Baia de Arieş, respectiv Iara (judeţele Alba şi Cluj).

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pe parcursul acestei zile în 18 judeţe din Moldova, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Banat.

 

CITEȘTE ȘI:

Județul Cluj, sub COD GALBEN de ploi torențiale și grindină. Până când este valabilă avertizarea?

abonare newsletter