Actualitate

Județul Cluj, sub COD GALBEN de ploi torențiale și grindină. Până când este valabilă avertizarea?

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pe parcursul acestei zile în 18 judeţe, inclusiv Cluj.

COD GALBEN de vreme instabilă în județul Cluj/ FOTO: depositphotos.com COD GALBEN de vreme instabilă în județul Cluj/ FOTO: depositphotos.com

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 18 de judeţe, inclusiv Cluj.


 

Codul galben va intra în vigoare vineri, 13 mai, la ora 12:00 și este valabil până la ora 23:00.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii (viteze de 55...75 km/h și izolat de peste 80...90 km/h), grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp.

Potrivit meteorologilor, fenomenele specifice instabilității atmosferice vor fi vineri, 13 mai, pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar sâmbătă în regiunile sudice, sud-estice și la munte.


 

 Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vremea în Cluj în următoarele trei zile. Clujenii vor avea parte de un weekend cu mult soare

abonare newsletter