Actualitate

Importanța utilizării serurilor faciale în procesul zilnic de îngrijire (P)

Cremele, loțiunile și măștile sunt baza oricărui ritual de îngrijire.

Însă, există și remedii unice pentru utilizare intermediară. Acestea nu doar sporesc efectul produselor cosmetice obișnuite, dar îndeplinesc și multe alte funcții, precum: hidratează, reduc vizibilitatea ridurilor, iluminează, combat apariția inflamației și micșorează porii.

 Concentrație înaltă de ingrediente active, textură ușoară și multifuncționalitate — caracteristicile generale ale serului inovator. Mărcile mondiale, cum ar fi, spre exemplu The Ordinary, lansează anual diverse produse revoluționare cu acțiune instantanee. 


De ce ai nevoie de un ser facial și cum să-l utilizezi corect?

Serul este un produs cosmetic care conține o concentrație mare de ingrediente active, ce sporește eficacitatea îngrijirii de bază. De obicei,  acesta se aplică după curățare și înainte de etapa de hidratare. 


Funcțiile de bază:

-reduce vizibilitatea ridurilor fine;
- vindecă acneea și a punctele negre;
-iluminează petele pigmentare;
-hidratează;
-asigură un efect nutritiv;
-accelerează metabolismul celular.
-îmbunătățește structura pielii datorită conținutului ridicat de colagen.


Mod corect de aplicare:

-aplică serul după curățarea pielii.


-utilizează în conformitate cu tipul tenului. Dacă este uscat, distribuie produsul pe suprafața umedă, pentru un efect profund hidratant. Iar dacă epiderma este sensibilă, utilizează  după uscarea sa totală, pentru a evita apariția iritației.

-evită produsele pe bază de elemente chimice nocive și coloranți sintetici. 


-serurile conțin ingrediente active. Componentele suplimentare împiedică absorbția produsului cosmetic.

Serul de tip fiole este îmbogățit cu un conținut ridicat de ingrediente naturale și asigură o acțiune fără greutate. Prin urmare, textura sa delicată pătrunde  în straturile profunde ale epidermei.

Produsul poate fi aplicat dimineața  și seara. Dacă îl folosești înainte de culcare, nu exagera la capitolul cantitate, deoarece crema de noapte este deja foarte densă.

Pentru ca serul să funcționeze, o singură aplicare nu este suficientă. Primele modificări vizibile vor apărea abia după 4-6 săptămâni de utilizare regulată. 

Dimineaţă, cosmetologii recomandă folosirea  unui ser ușor cu vitamina C. Produsul  se aplică pe etape:  se utilizează în decursul a 1-2 luni. Dacă faci o pauză, pielea se va obișnui cu concentratul de substanțe active și eventual nu va mai reacționa la ele. Prin urmare, urmează  cu strictețe instrucțiunile de pe ambalaj.

De asemenea, reține că serurile pot fi folosite doar în paralel cu cremele. Este de dorit ca aceste produse să fie din aceeași linie, completându-se reciproc. Singura excepție pot fi compozițiile pe bază de acid hialuronic.

CITEȘTE ȘI:

Ora de frumusețe: Sfaturi pentru îngrijirea pielii corpului și a tenului

Ultimele Stiri
abonare newsletter