Actualitate

Ora de frumusețe: Sfaturi pentru îngrijirea pielii corpului și a tenului

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/23_ziua/09 fata.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În prag de Sărbători, Monitorul de Cluj împreună cu Salonul Palas Athena continuă seria articolelor despre îngrijire.</p>

Monitorul de Cluj împreună cu Salonul Palas Athena vă oferă câteva sfaturi utile despre menținerea tonusului pielii și îngrijirea ei în orice sezon.

Ioana, specialista în masaj corporal, ne explică cele trei etape importante, dar în același timp, simple, pe care trebuie să le urmați pentru a avea o piele catifelată și frumoasă.

Îngrijirea pielii corpului

Prima etapă este hidratarea organismului, hidratare care trebuie să înceapă din interior prin consumarea unei cantități optime de apă. Așadar, la fiecare kilogram pe care îl aveți se vor bea 30 de ml de apă zilnic. Următorul pas este gomajul: o dată pe săptămână este bine să se facă un peeling corporal, pentru a îndepărta celulele moarte și excesul de sebum, porii fiind curățați în profunzime.

Imediat după gomaj se va face hidratarea pielii cu ajutorul cremelor de corp, dupa peeling crema va fi absorbită mai ușor, iar hrănirea pielii va fi mai intensă.
Iarna, din cauza temperaturilor reduse, pielea își pierde din elasticitate devenind ternă și uscată. Așadar, este foarte bine să folosiți o cremă puternic hidratantă, un ulei sau unt de corp în fiecare seară și dimineață după duș. Aceste produse vor da pielii un aspect sănătos și vor împiedica uscarea ei. Este foarte important ca aceste etape să fie urmate întocmai, iar aportul hidric să fie adus pielii atât din exterior, cu ajutorul cremelor, cât și din interior, prin consumarea de lichide.

Îngrijirea tenului acasă

Coco Chanel spunea că “la 20 de ani o femeie are tenul pe care i l-a dat natura, la 40 de ani, tenul pe care i l-a modelat viața, iar la 50 de ani tenul pe care îl merită”, astfel descrie una din cele mai emblematice figuri ale modei secolului XX ceea ce noi toate știm deja, tenul unei femei este cartea ei de vizită. Îngrijirea tenului trebuie să fie primordială pentru orice femeie, fie ea de 20, 40 sau 50 de ani.

Roxana, cosmeticiana de la Salonul Palas Athena, ne oferă câteva sfaturi utile cu privire la îngrijirea pielii feței acasă.

Demachierea este extrem de importantă, deoarece duce la menținerea unui tonus bun al pielii. Tenul trebuie demachiat de două ori pe zi, dimineața și seara. Se începe întotdeauna cu demachierea ochilor prin mișcări circulare, fine, de jos în sus și dinspre colțul interior spre cel exterior. Continuăm cu demachierea buzelor, cu mișcări, fine, fără a apăsa sau a leza pielea sensibilă din acea zonă. Încheiem demachierea cu restul feței, gâtul și decolteul, insistând în zonele cu sebum mare, în special dacă tenul este gras sau mixt.

Următorul pas este unul important, tonifierea. Întotdeauna, după demachiant se aplică o loțiune tonică potrivită pentru tenul pe care îl aveți.

În următoarea etapă se aplică o cremă hidratantă pe bază de ulei, în sezonul rece, cu un factor de protecție SPF 15, iar în sezonul cald o cremă pe bază de apă, hidratantă dar neuleioasă și cu un factor de protecție solară mai ridicat, SPF 30. Cremele de zi au rol menţin elasticitatea pielii și o protejează de factorii nocivi. Crema aplicată seara trebuie să fie una de noapte, pentru că extractele care o compun sunt diferite de cele din crema de zi și ajută la regenerarea celulelor pielii.
După acest proces de curățare, tonifiere și hidratare este bine să fie aplicată o cremă pentru ochi, în funcție de nevoile fiecăreia (riduri, pungi, cearcăne etc).

De reținut că, atât în îngrijirea pielii corpului cât și a tenului, rolul specialistului în determinarea tipului de piele pe care îl aveți este unul foarte important. O îngrijire nepotrivită vă poate cauza probleme în timp, deci vă sfătuim să faceți o vizită la salon pentru o diagnoză a tipului de piele.

Un lucru foarte important, pe care ni l-au reamintit Ioana și Roxana de la Salonul Palas Athena este acela că frumusețea vine din interior, iar întreținerea aspectului fizic este doar un accesoriu care o completează și o pune în valoare.

Rămâneți cu noi și în edițiile următoare pentru alte sfaturi utile care vă vor ajuta să vă îngrijiți corespunzător. Ne puteți trimite întrebări la redacție (Sigma Business Center, Str. Republicii nr. 109, et.1), comentarii pe www.monitorulcj.ro sau pe facebook: Monitorul de Cluj sau Palas Athena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter