Actualitate

Emil Boc, alături de judecătorul Cristi Danileț: „Mi s-a părut un exces de măsură din partea CSM”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, și-a arătat susținerea față de Cristi Danileț. Edilul dezaprobă decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a-l exclude pe judecător din magistratură.

Emil Boc îl susține pe Cristi Danileț. Emil Boc îl susține pe Cristi Danileț.

„Mi s-a părut un exces de măsură din partea CSM-ului. O măsură disproporționată raportat la gravitatea faptei. În societate trebuie să iei măsuri care să fie apreciate, justificate și explicate public. Fac abstracție de faptul că sunt unul dintre aceia care îl admiră pe judecătorul Cristi Danileț pentru modul în care se implică în viața comunității. Este un om care trebuie apreciat”, a declarat primarul Emil Boc, joi, într-o emisiune radio.

Edilul a precizat că în opinia sa, filmulețele în care Danileț își tăia gardul viu și își curăța piscina nu reprezintă niște acte prin care imaginea justiției a fost prejudiciată, așa cum spune textul de lege în baza căruia judecătorul a fost sancționat cu excluderea din magistratură.


„Cred că deciziile acestea trebuie luate echilibrat, fără a fi decizii răzbunătoare deoarece astfel, încrederea oamenilor în justiție și stat este afectată. Am încredere că Înalta Curte de Casație și Justiție va lua o decizie echilibrată și va anula hotărârea CSM-ului. Cristi Danileț este un model de aplicare a justiției”, a mai spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Mobilizare pentru susținerea lui Cristi Danileț. Judecătorul de la Cluj, sprijinit de cetățeni, politicieni USR, Comisia Europeană și Ambasada SUA

abonare newsletter