Actualitate

Serviciul de Roaming al UE, extins cu 10 ani. Boc: „Vorbim, trimitem mesaje sau stăm pe Internet la același preț ca acasă”

Serviciul de Roaming gratuit al Uniunii Europene va fi extins cu încă 10 ani. Astfel, „vorbim, trimitem mesaje sau navigăm pe Internet la același preț ca acasă”, spune Emil Boc.

Serviciul de Roaming al UE, extins cu 10 ani. Boc: „Vorbim, trimitem mesaje sau stăm pe Internet la același preț ca acasă” Serviciul de Roaming al UE, extins cu 10 ani. Boc: „Vorbim, trimitem mesaje sau stăm pe Internet la același preț ca acasă”

 

 


Negociatorii Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns la un acord privind prelungirea până în 2032 a facilităţilor financiare ale sistemului UE de roaming.

 


Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc a anunțat veștile bune pe pagina sa de Facebook, în care spune că politica de roaming gratuit se extinde cu încă 10 ani:

„Vești bune de la Bruxelles: Se extinde cu încă 10 ani, până în 2032, politica de Roaming a UE. «Vorbim, trimitem mesaje sau navigăm pe Internet la același preț ca acasă». Un important beneficiu pentru fiecare cetățean al Uniunii Europene. Ești «acasă», oriunde te afli în Uniunea Europeană!


Din 2017 încoace s-a introdus o noua politică de roaming la nivelul Uniunii Europene. Acum s-a ajuns la un nou acord între instituțiile politice ale Uniunii Europene și această politică în domeniul roamingului se prelungește cu încă 10 ani, începând cu 1 Iulie 2022”, a spus Emil Boc.

Sistemul UE de roaming la preţurile de pe piaţa naţională, care s-a bucurat de un adevărat succes, va fi prelungit până în 2032, în conformitate cu acordul provizoriu la care au ajuns, la 9 decembrie, negociatorii Consiliului şi ai Parlamentului European.


Normele actualizate în materie de roaming vor garanta că cetăţenii pot continua să efectueze apeluri, să trimită mesaje şi să navigheze pe internet atunci când călătoresc în alte ţări ale UE, fără teama unui şoc în momentul primirii facturii, după expirarea actualului Regulament privind roamingul la 30 iunie 2022.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, îngrijorat după explozia de pe strada Dunării: „Parcă eram după război. Cer să se facă controale la toate instalațiile de gaz”

Străinii stabiliți la Cluj, în dialog cu Emil Boc la „Meet the Mayor”. Un oraș „eco” cu transport electric, printre dorințele străinilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter