Actualitate

Emil Boc, îngrijorat după explozia de pe strada Dunării: „Parcă eram după război. Cer să se facă controale la toate instalațiile de gaz”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, s-a declarat îngrijorat după explozia de pe strada Dunării și a cerut să se facă controale la instalațiile de gaz după acest episod nefericit.

Emil Boc, îngrijorat după explozia de pe strada Dunării Emil Boc, îngrijorat după explozia de pe strada Dunării

Emil Boc a părut extrem de afectat de explozia care a avut loc în această dimineață în Cluj-Napoca și a cerut controale drastice din partea celor responsabili în perioada următoare. Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat că pe lângă pensiunea l-a care s-a produs explozia, alte două imobile au fost afectate în proporție de 10-20%.

„Nu putem spune că este o zi foarte bună. Ne-am trezit sub impactul unei puternice explozii pe strada Dunării. Avem deja un deces și două persoane la UPU, nu în stare foarte gravă, una cu arsuri pe față, una cu arsuri pe mâini, dar ambele conștiente. Partea plină a paharului este că persoanele în viață nu sunt în stare gravă, dar din nefericire avem un deces. Eu m-am uitat pe camerele de luat vederi și am văzut momentul exploziei. A fost pulverizat tot ce este în zonă, de la geamuri până la mașini, totul a fost distrus pe o rază de câțiva metri. Parcă e începutul unui război în zona respectivă. Totul a fost temperat de structurile de urgență care au limitat dezastru, motiv pentru care le mulțumesc pentru modul în care au intervenit. Avem două imobile care sunt afectate în proporție de 10-20% din primele date. Facem o analiză pentru toate imobilele din zonă să vedem ce intervenții trebuie să facem și să sprijinim cetățenii afectați.  Activitatea este în derulare și vom trage o concluzie la final.”, a declarat Emil Boc.


Edilul spune că a fost identificată cauza exploziei și a cerut ca autoritățile să verifice de urgență toate sistemele de încălzire.

„Cauza preliminară este acumularea de gaze. Acesta este un semnal pentru noi toți, indiferent dacă avem o casă, o hală sau o pesniune. Nu trebuie să ignorăm legea. Trebuie să verificăm instalația de gaz cu profesioniști. Eu sunt foarte curios dacă aveau senzor de gaz  și dacă funcționa. Nu e posibil ca la o pensiune să nu ai senzor de gaz, deoarece vine omul în concediu și se trezește cu o explozie. Le cer tuturor să verifice și să aplice legea cum trebuie, deoarece nu ne putem juca cu viețile oamenilor. Într-un stat normal, fiecare trebuie să își facă datoria și să aplice legea. Sunt lucruri care pot preveni în viitor explozii de acest gen.”, a adăugat Boc.

CITEȘTE ȘI:

Explozie puternică, urmată de un INCENDIU pe strada Dunării. O femeie a murit. VIDEO

Locuitorii din cartierul Între Lacuri, șocați de explozia de pe strada Dunării:„S-a cutremurat tot blocul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter