Actualitate

O femeie din Florești, mușcată de câinii fără stăpân în timp ce se plimba cu copilul

O femeie din Florești a fost atacată de trei câini în zona Cetatea Fetei în timp ce se plimba cu copilul.

 

UPDATE ORA 20:36


„Referitor la solicitarea dvs pe tema persoanei mușcate de un câine în zona Cetatea Fetei din comuna Florești, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele:

Sesizări legate de câinii fără stăpân din zona străzii Stejarului au fost primite prin mesaje pe pagina instituției, de la o persoană care a transmis că i-au atacat un membru al familiei, în cursul zilei de luni. Sesizare referitor la aceiași câini a fost primită și astăzi, pentru o zonă adiacentă. S-au trimis în teren polițiștii locali care, împreună cu voluntari din partea a două Asociații de Protecție a Animalelor au încercat prinderea câinilor aflați pe domeniul public. Astăzi în cursul după-amiezii s-a reușit capturarea a două exemplare, femele gestante care au fost ridicate din teren. Una era microcipată iar proprietarul va fi amendat. Începând de mâine vor fi reluate acțiunile în teritoriu până la prinderea tuturor animalelor cu sau fără stăpân aflate în libertate în zonă cu ajutorul cuștilor capcană, având în vedere că au fost observate mai multi câini în haită, care au devenit agresivi și teritoriali.


Persoana mușcată de câine a solicitat  o audiență la Primarul Comunei, Bogdan Pivariu, și a și fost contactată în acest sens, stabilindu-se o întâlnire pentru discuții în cursul zilei de miercuri.

Programul de gestionare a animalelor a fost lansat de către Primăria Florești la începutul lunii martie a.c. și a inclus în permanență acțiuni de răspuns la sesizările făcute de locuitori, referitor la animale cu sau fără stăpân observate pe domeniul public, dar și informări pentru educarea cetățenilor cu privire la prevederile legale în vigoare în acest domeniu. Reprezentanții Asociațiilor de Protecție a Animalelor au intervenit împreună cu lucrătorii poliției locale pentru a prinde și a ridica din teren animalele.


Luni, Primarul Bogdan Pivariu a anunțat lansarea primei acțiuni de sterilizare gratuită a cîinilor cu stăpân, potrivit unui Regulament adoptat de Consiliul Local, programul fiind destinat locuitorilor comunei, care solicită potrivit prevederilor legale aceste servicii. Prima caravană de sterilizări gratuite se desfășoară în Luna de Sus”, au transmis pentru monitorulcj.ro, reprezentanții Primăriei Florești.

 


Știrea inițială

Victima a postat pe rețelele de socializare imagini cu urmele atacului și a mers de urgență la spital pentru a fi consultată de medici. Femeia se afla împreună cu copilul de patru ani pe care l-a luat în brațe de teama câinilor.


În Florești a început de curând o amplă acțiune de strângere a câinilor fără stăpâni.

Monitorul de Cluj a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Florești pe care îl vom publica în momentul în care îl vom avea la dispoziție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter