Actualitate

Povestea fotografului fără degete. E clujean, vine de la casa de copii și i-a surprins prin obiectivul său pe Obama, Trump și Putin

Iulian Bohan are 42 de ani și s-a născut în Cluj-Napoca. Deși destinul l-a forțat să crească la casa de copii, a reușit să-și croiască propriul drum spre succes, ajungând un fotograf profesionist apreciat peste hotare.

 

 


Într-un interviu pentru Digi24, Iulian a povestit cum mai mulți organizatori de evenimente i-au subestimat talentul, refuzând să îi dea acreditări din cauza dizabilității sale. El vorbește însă și despre reușitele sale, cum ar fi fotografierea unor mari personalități mondiale precum George Clooney, Angela Merkel, Obama, Putin, Biden ori Trump.

 


Iulian a absolvit facultatea de jurnalism din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar ulterior și-a găsit un loc de muncă în Germania.

„Lucrez ca fotograf, redactor la o agenție de presă în Germania. Chit că am funcția pe care o am, aș putea să las aparatul jos și să stau numai în birou. Dar nu pot, m-am îndrăgostit de aparatele astea”, a dezvăluit clujeanul pentru sursa menționată.


Dizabilitatea nu l-a oprit să ajungă pe culmile succesului

El povestește cu entuziasm despre experințele sale ca fotograf, momente în care a reușit să treacă de bariera dizabilității sale, ajungând să se facă remarcat.

„Am văzut că Obama se plimbă prin Europa și vine și ne vizitează Germania și am zis de ce nu. Am strigat la el să se uite la mine. Și s-a uitat la mine. Cu Putin, cu Trump, în 2017 la G20 m-am simțit destul de onorat când din cei 20 de jurnaliști m-au băgat și pe mine în acea mică sală, în Hamburg.


Eu am venit de undeva de la casa de copii. Au început după revoluție să vină foarte mulți străini și erau și jurnaliști. Acolo am văzut niște străini cum aruncau jucării și bomboane. Eu ca și copil trebuia să merg, dar eu m-am uitat la cameraman, la fotograf. Și am zis gata, vreau să fiu ca ei”, a povestit clujeanul.

„Drumul” său nu a fost ferit de dezamăgiri

Succesul pe care l-a atins pe parcursul carierei sale de fotograf nu l-a ferit însă și de dezamăgiri, Iulian având parte și de momente în care a fost subestimat ori judecat pe baza dizabilității sale, fără a i se oferi măcar șansa de a demonstra ce poate.


Astfel, el povestește cum în cadrul unui important eveniment din Europa, organizatorii i-au luat acreditarea pe loc, fără a-i permite accesul: „Au zis că nu le place de mine, pur și simplu”.

Chiar dacă se intersectează des cu mari personalități, surprinzându-le prin obiectivul aparatului său de fotografiat, Iulian are abilitatea de a aprecia simplitatea. A regăsit-o la Angela Merkel, care după cum povestește fotograful clujean, a reușit să îl impresioneze: „E o femeie foarte simplă, nu mi-a venit să cred. S-a dus să facă cumpărături și am prins-o și i-am făcut poze”.

Sursă foto: Facebook

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Pompier din Cluj, erou în Grecia: „Vedeai flăcări de 20 metri, un sat ce fuge disperat să-l ajuți” VIDEO/FOTO

abonare newsletter