Actualitate

Clujean salvat din ghearele morții ARUNCĂ CU NOROI ÎN MEDICI și îi acuză că omoară oameni! Replica doctorilor: „I-am salvat viața“

Bogdan Micu, directorul medical de la Spitalul Clujana, a explicat situația pacientului care a aruncat cu noroi în medicii care l-au salvat din ghearele morții.

 

 


Bogdan Micu, directorul medical de la Clujana, infirmă acuzațiile aduse de un pacient COVID-19 internat în stare gravă la unitatea pe care o conduce. În ultimele zile, pe internet s-au viralizat postările unui bărbat din Cluj care și-a pierdut mama din cauza infectării cu COVID-19 și care a fost la un pas să fie răpus și el de SARS-CoV-2. Pacientul îi consideră pe medicii spitalului criminali.

 


„Mi-a fost frică că mă omoară ca pe mama. Astăzi, cu greu am fost externat din Spitalul Municipal Clujana din Cluj. Sincer mi-a fost frică pentru viața mea. Am avut un conflict cu o doctoriță, medic primar ATI și nu am dormit toată noaptea de frică că o să îmi pună ceva în perfuzie și să mă adoarmă”, a fost doar un fragment povestit de pacient pe rețelele de socializare.


Directorul medical de la Clujana infirmă acuzațiile

Monitorul de Cluj a luat legătura cu Bogdan Micu, directorul medical de la Clujana pentru a clarifica cele spuse de pacientul internat în ultimele zile.

„Sunt chestii complet neadevărate ce spune domnul. Noi avem lucruri mult mai importante, decât să ne ocupăm cu replici pentru astfel de indivizi. Spitalul este plin, secția ATI este plină. Cazurile sunt foarte grave și avem peste 20 de pacienți în plus față de paturile COVID-19. În Urgență avem la fel de multe cazuri grave care așteaptă să ajungă pe secție, dar nu sunt locuri”, a spus dr. Micu.


Pacientul „guraliv” a fost adus în stare extrem de gravă cu o afecțiune pulmonară de 90% și a fost salvat cu greu de medicii de la Clujana. Bărbatul nu s-a sinchisit să le mulțumească cadrelor medicale și mai mult a ales să arunce cu noroi în medici prin intermediul rețelelor de socializare.

„Domnul acesta a fost adus în stare extrem de gravă și din urgență a ajuns direct în secția de ATI cu o afecțiune pulmonară de 90%. După mai multe zile la ATI în care a fost tratat conform protocolului, el a fost transferat într-o secție de ATI intermediară unde sunt cazuri grave, dar nu critice. El a început să se simtă mai bine și după cum vedeți în poze el a avut în permanență o mască de oxigen mare, ulterior una mai mică și acum un dispozitiv care îl ajută să respire. Din momentul în care s-a simțit mai bine, el a început să arunce cu noroi încă de când se afla în spital în cadrele medicale. M-a sunat într-o dimineață să-mi spună problemele lui și am mers personal să-i explic că în această pandemie există niște reguli și nu ne putem juca.”, a mai adăugat directorul de la Clujana.


Pacientul a acuzat cadrele medicale că nu i-au adus pachetul la timp

Directorul de la Clujana a explicat și care este situația pachetelor care sunt aduse la poarta spitalului de aparținători.

„Se știe că în regulament este scris cum se împart pachetele. Acolo se menționează clar că pachetele sunt preluate zilnic și distribuite la ora 20:00 pe secții, deoarece așa este protocolul. Oamenii care le preiau trebuie să se echipeze corespunzător și nu pot merge așa de capul lor în secțiile COVID-19. Avem peste 100 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 dispuse pe trei nivele și vă dați seama cât de greu este”

Bolnavul internat în ultima perioadă la Clujana i-a pus în pericol pe colegii de salon și nu a cooperat deloc cu cadrele medicale.

„Pacientul nu a fost cooperant. Ieșea din salon și lăsa oxigenul să meargă. Din acest motiv, el a și declarat că s-a simțit apostrofat de medicii de acolo. I-am explicat doar că trebuie să respecte acest lucru pentru că nu poate merge la baie și să lase aparatul de oxigen să funcționeze, deoarece ne trezim cu explozii și alte probleme. Vorbim de lucruri foarte serioase și nu ne putem juca.”, a mai adăugat managerul.

Spitalul Clujana se gândește să-l dea în judecată pe pacientul care a adus acuzații grave medicilor, însă momentan prioritatea este alta în valul trei al pandemiei de COVID-19.

„Avem atâtea probleme importante și acest domn este ultima grijă pentru noi. Ne-am gândit și să acționăm în judecată cele spuse, însă momentam situația este gravă în spital și trebuie să ne ocupă de pacienți”, a spus Dr. Micu Bogdan, Manager medical Spitalul Clujana pentru Monitorul de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter