Actualitate

Cireșele au apărut pe piață în România. Prețul depășește gramul de aur

Cireșele au început să apară din această săptămână în piețele din România, dar prețul lor este unul exorbitant.

 

 


Cireșele sunt unele dintre cele mai căutate fructe din România în sezonul primăvară/vară, iar unii comercianți încearcă să speculeze la maxim acest lucru. În fiecare an, prețul cireșelor explodează la începutul primăverii, iar ulterior scade.
 

Un astfel de exemplu este oferit și în 2021, prețul de pornire pentru un kilogram de cireșe fiind între 200 și 250 de lei în piețele importante din toată țara. În acest moment, cireșele apărute pe piață sunt din import, țările de origine fiind cele africane. Ulterior, în lunile mai și iunie putem spera la cireșe românești la un preț mai bun. Pofticioșii care visează la o porție de căpșune trebuie să scoată și ei din buzunar între 18 și 25 de lei pentru un kilogram.


Cireșele, printre fructele cele mai benefice

Totuși, aceste fructe sunt bogate în vitamine și fibre. Ele sunt recomandate de nutriționiști pentru numeroasele beneficii aduse sănătății. „Cireşele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Cireşele elimină acidul uric şi au o acţiune energizantă asupra organismului. Datorită cantităţii importante de vitamine conţinute, cireşele sunt ideale pentru copiii în creştere,”explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, potrivit Adevărul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter