Sănătate

Cireșe toxice: când devin cireșele TOXICE? Mare atenție când le cumpărați!

Cum îți dai seama că mănânci cireșe toxice? Când devin cireșele toxice și ce tip de cireșe nu trebuie să cumperi?

cirese-toxice-cand-devin-ciresele-toxice-mare-atentie-cand-le-cumparati cirese-toxice-cand-devin-ciresele-toxice-mare-atentie-cand-le-cumparati

Cireșele sunt extrem de căutate în lunile mai, iunie și iulie, motiv pentru care ajung să fie vândute la prețuri astronomice, care depășesc de multe ori 100 de lei pe kilogram.

Cireșele au o mulțime beneficii dacă sunt consumate cu moderație. Conținutul ridicat de antioxidanți le conferă un efect anticancerigen.


Antocianina din cireșe, care le și dă culoarea, acel roșu aprins, are multiple beneficii pentru organismul uman: reduce riscul bolilor de inimă, reduce riscul apariției diabetului, reglează nivelul de colesterol din sânge și previne apariția unor boli neurodegenerative, precum Alzheimer.

Cireșele sunt extrem de bogate și în vitamina A, care are un rol esențial în hrănirea pielii. Cireșele sunt bogate și în melatonină, excelentă pentru cei care se confruntă cu insomnii, migrene sau anxietate.


Cireșe toxice: ce cireșe sunt toxice?

Cireșele sunt apreciate pentru gustul lor, dar puțină lume știe că unele dintre ele sunt toxice și pot provoca probleme de sănătate.

Cireșe toxice: vezi aici cum îți dai seama când cireșele sunt toxice
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter