Actualitate

Cât de aproape este județul Cluj de o nouă CARANTINĂ? HoReCa s-ar putea închide de săptămâna viitoare

Creșterea mare de cazuri de Covid-19 ar putea aduce o nouă carantină, dar și închiderea industriei HoReCa în județul Cluj.

Cât de aproape este județul Cluj de o nouă CARANTINĂ? HoReCa s-ar putea închide de săptămâna viitoare Cât de aproape este județul Cluj de o nouă CARANTINĂ? HoReCa s-ar putea închide de săptămâna viitoare

 

 


Instituirea carantinei într-un județ se face după un calcul simplu și anume o rată de 3 cazuri de la 1000 de locuitori în decurs de 14 zile. În județul Cluj s-au înregistrat peste 65 de cazuri noi pe zi de Covid-19 în 8 din ultimele 10 zile, fiind înregistrat un număr maxim de infectări pe 1 octombrie, atunci când au fost raportate 104 noi.

 


În acest moment, Clujul are o rată de 1,31 cazuri la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile, ceea ce reprezintă un procent de 44% din limita maximă admisă. Bucureștiul stă cel mai rău din acest punct de vedere, deoarece Capitala a ajuns la o rată de 2,18 cazuri la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile fiind la un procent de 73% din limita maximă admisă, conform unor date furnizate de Graphs.ro.


La nivel național, rata de îmbolnăvire la 1000 de cazuri este de 1,18, ceea ce înseamnă că sunt departe de o nouă carantină la nivel național.  Cel mai puțin afectate sunt județele Argeș, Vrancea, Mehedinți, Botoșani și Călărași, toate cu o rată de sub 0,55 cazuri la 1000 de locuitori.

HoReCa s-ar putea închide în Cluj de săptămâna viitoare

Cu 1,31 de cazuri la 1000 de locuitori, județul Cluj se află la un procentaj de 87% din limita maximă admisă pentru ca industria HoReCa să funcționeze. Weekendul următor va fi decisiv pentru industria HoReCa, deoarece pe 27, respectiv 28 septembrie au fost raportate doar câte 34, respectiv 42 de cazuri noi de Covid-19. În cazul în care în weekendul următor cifrele vor trece de 50 de cazuri noi pe zi este destul de probabil ca rata de 1,5 să fie depășită.


La Gherla și Dej au fost luate primele măsuri și începând de astăzi restaurantele au fost închise în interior, inclusiv cele din hoteluri și pensiuni, după ce rata de infectare a depășit 1,5 la 1000 de locuitori. La Gherla s-au închis Dej și sălile de joc.

Sursă foto: Graphs.ro

abonare newsletter