Sănătate

Se închid restaurantele și sălile de jocuri din Dej, Gherla și Huedin. Școlile trec la scenariul 2

Prefectul Clujului a anunțat luni o serie de măsuri urgente pentru a bloca răspândirii coronavirusului în județ.

Se închid școlile, restaurantele și sălile de jocuri în Dej, Gherla și Huedin. Măsuri anti-COVID, anunțate în tot județul Cluj Se închid școlile, restaurantele și sălile de jocuri în Dej, Gherla și Huedin. Măsuri anti-COVID, anunțate în tot județul Cluj

 

 


Prima măsură vizează trecerea la scenariul 2 a tuturor școlilor din Dej, Huedin și Gherla, ceea ce înseamnă că va fi aplicat un sistem hibrid, parțial online.

 


Totodată, la Gherla și Dej, începând de mâine, se închid restaurantele în interior, inclusiv cele din hoteluri și pensiuni, după ce rata de infectare a depășit 1,5 la mie. La Gherla și Dej se închid și sălile de joc.

„Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din municipiile Dej și Gherla, unde au fost depășite pragurile de 1,5/1000 de locuitori, se dispun începând cu data de 06.10.2020, până la data atingerii unei rate de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, următoarele măsuri:


-Suspendarea activității cu publicul a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau a băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor.

-Suspendarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor este permisă doar pentru clienții cazați în hotel. Se permite prepararea hranei și comercializarea ei, atâta timp cât nu se consumă acolo.


-Suspendarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de nororc”, se arată în hotărâre.

CITEȘTE ȘI


Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, infectat cu CORONAVIRUS. Boc: „Ca la Casa Albă se face și la Primărie”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter