Actualitate

E oficial: ȘCOALA ÎNCEPE în 14 septembrie. Premierul Orban a făcut anunțul. Sigur nu se schimbă?

Ludovic Orban a anunțat că școala va începe în 14 septembrie, iar alegerile locale vor avea loc la data stabilită, 27 septembrie.

Ludovic Orban a anunțat că școala va începe pe 14 septembrie Ludovic Orban a anunțat că școala va începe pe 14 septembrie

 

 


Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile se vor ţine la 27 septembrie. Este ridicolă această idee exprimată de PSD (de a se amâna alegerile locale dacă se amână începerea școlii - n.r.), la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Şi aşa s-a prelungit mandatul aleşilor locali, alegerile au fost o dată amânate. Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toţi liderii politici şi data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege, în Parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate”, a declarat primul ministrul Ludovic Orban, duminică, la Bistriţa.

CITEȘTE ȘI:


Ce cred părinții despre regulile de distanțare pentru noul an școlar? „Va fi un fel de armată pentru cei mici”

Prim-ministrul a anunțat vineri că școlile ar putea începe online în 14 septembrie și că desfășurarea cursurilor în sălile de clasă ar putea fi amânată pentru octombrie, acesta fiind un „scenariu” cerut de medici. A revenit însă asupra declarației sale după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va ridica problema amânării alegerilor locale în situaţia în care se decide amânarea deschiderii anului şcolar.


CITEȘTE ȘI:

Structura anului școlar 2020-2021. Elevii vor avea vacanță 3 săptămâni de Crăciun

abonare newsletter