Actualitate

Veste bună pentru șoferi! De acum plățile pentru permise și înmatricularea mașinilor se pot face și online

Plățile pentru înmatricularea mașinilor și pentru ridicarea permiselor de conducere se pot efectua, de acum, prin mai multe metode, inclusiv online.

Veste bună pentru șoferi! Veste bună pentru șoferi!

 

 


Codul Rutier a fost completat cu un nou articol din OUG nr. 152 din 31 august 2020, care aduce o veste bună șoferilor, prin faptul că plata tarifelor pentru înmatriculare și premise se va putea face online, conform CluJust.

Astfel, în document se arată că „autoritățile competente să realizeze operațiuni de înmatriculare, autorizare provizorie și eliberare a permiselor de conducere încasează:


a) tarifele aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial sau păstrării combinației numărului de înmatriculare;

b) tarifele aferente emiterii certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere.”


Tarifele menționate anterior vor putea fi achitate prin virament, online sau prin POS-uri, care sunt instalate la sediile instituțiilor publice care beneficiază de acestea, dar și la unitățile Trezoreriei Statului.

„Pentru sumele încasate prin intermediul POS-urilor instalate la unitățile Trezoreriei Statului, comisioanele se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul instituțiilor publice din structura cărora fac parte unitățile Trezoreriei Statului, iar pentru cele încasate prin intermediul POS-urilor instalate la sediile instituțiilor publice beneficiare, comisioanele se suportă din bugetele acestora”, se precizează în document.


Totodată, plățile pot fi efectuate și la ghișeele de la serviciile publice în regim de premise de conducere și înmatriculare sau prin mandate postale.

CITEȘTE ȘI:


Câte garaje au fost demolate în Cluj-Napoca? „Sunt persoane supărate că nu mai au unde să își țină murăturile”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter