Actualitate

La Cluj, masca e OBLIGATORIE și în aer liber. În ce zone trebuie purtată?

Masca devine obligatorie în mai multe spații deschise și în județul Cluj.

Masca OBLIGATORIE și în aer liber, la Cluj. În ce zone trebuie purtată Masca OBLIGATORIE și în aer liber, la Cluj. În ce zone trebuie purtată

 

 


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis astăzi instituirea obligativității purtării măștii, pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, la evenimentele culturale, științifice sau artistice organizate în aer liber, la serbările publice, pelerinaje sau adunări religioase, indiferent de oră.

 


„CJSU a decis în această seara ca incepând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă”, a transmis prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Măsura intră în vigoare începând cu ziua de sâmbătă, de la miezul nopții. Purtarea măștii este obligatorie în cadrul evenimentelor menționate indiferent de oră. Amintim, în acest context, că în 15 august va fi hramul Mănăstirii Nicula, Adormirea Maicii Domnului, cu prilejul căruia an de an sute de credincioși merg în pelerinaj la lăcașul sfânt să se roage, eveniment care a fost avut în vedere de autorități în luarea acestei decizii.


Purtarea măștii va deveni obligatorie și în târgurile din județ

De asemenea, localitățile din Cluj vor trebui să inventarieze, până luni, 10 august, toate spațiile de tip piețe, târguri și bazaruri și să le comunice comitetului, pentru instituirea unor măsuri suplimentare și în aceste zone.

„De asemenea, UAT-urile vor identifica toate spatiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale , locații de tip bazar temporare sau permanente de pe raza UAT-urilor, pe care le vor comunica CJSU până în data de 10.08.2020, in vederea introducerii obligativității purtării măștii in aceste zone, după consultarea DSP”, a mai declarat Abrudean.


 

CITEȘTE ȘI


Situaţie îngrijorătoare în Sălicea! Tot mai multe persoane sunt depistate pozitiv la Covid-19

 

 

abonare newsletter