Actualitate

Cum se risipesc banii județului pe lucrări de calitate jalnică! DJ 107M, drumul durerii

La mai puțin de 6 luni de la finalizarea unor ample lucrări de întreținere a DJ 107M, șoferii care trec prin zonă se plâng, din nou, de starea precară a drumului județean.

„Sunt Bogdan R., cetățean al municipiului Cluj-Napoca, și doresc să va aduc la cunoștință o situație proastă, legată de drumul Săvădisla – Băișoara. Lumea trebuie să fie informată, iar cei care au cauzat aceste probleme să iasă la iveală. Este o situație revoltătoare!”, se arată într-un mesaj al clujeanului, remis redacției Monitorul de Cluj.

La mijlocul lunii septembrie, Consiliul Județean Cluj se lăuda cu faptul că pe drumul județean 107M Luna de Sus (DN1) – Săvădisla – Băişoara – Buru – limită cu judeţul Alba au fost demarate lucrări de întreținere care au drept scop „îmbunătățirea infrastructurii rutiere și asigurarea unei circulații în condiții de siguranță pe un tronson în lungime de 42 kilometri”.


„Sunt prevăzute lucrări constând în frezarea porțiunilor de drum deteriorate, plombări cu mixturi asfaltice, burdușiri, completare de acostamente, reprofilarea drumului cu piatră spartă cu cilindrare și așternere de covor asfaltic, pe sectoare. În etapa actuală, lucrările se derulează pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 21+000, urmând ca după finalizarea acestora lucrările să continue pe sectorul de drum situat între pozițiile kilometrice 21+000 și 42+000”, se arăta într-un comunicat de presă remis de forul județean în data de 17 septembrie 2019.

„Așa se risipesc banii publici!”

Acum, pe sfârșit de an, așa arată drumul „întreținut” între Săvădisla și Băișoara (vezi Galerie Foto)! După ce, timp de aproape doi ani de zile, a fost în lucrări ample, care au îngreunat mult circulația, drumul județean este acum „praf și se degradează avansat”, semnalează cititorul nostru.


„La cum arată drumul, domnul Tișe și echipa lui, fie sunt de o mare incompetență, fie de rea voință, fie de o corupție maximă. Fie toate trei la un loc. Acest lucru nu este posibil. Cine a făcut verificarea? Cine a semnat primirea unei lucrări jalnice care sigur nu a respectat parametrii de calitate? Așa se risipesc banii publici, într-un județ care se vrea a fi mai cu moț. Iar cetățenii sunt cei care au cel mai mult de suferit”, se mai arată în mesajul clujeanului revoltat.

Vă reamintim că și deputatul PSD de Cluj Horia Nasra Deputatul Horia Nasra a atras în repetate rânduri atenția cu privire la drumul de la intrare în Băișoare până la Iara. DJ 107 M, situat pe ruta Luna de Sus, Săvădisla, Băișoara și Iara, a fost asfaltat în această primăvară, dar din cauza calității proaste a lucrărilor, drumul a fost împânzit deja de gropi.


CITEȘTE ȘI: Nasra: „DJ 107 M, Drumul Ruşinii, intră în toamnă DISTRUS, iar tronsoanele reabilitate sunt deja stricate!”

abonare newsletter