Actualitate

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, gata în 2019? „Există riscul să nu fie gata nici anul viitor!”

Prezent pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, ministrul Transporturilor a continuat „să propage minciuna sfruntată” că tronsonul de 17 km se va deschide în acest an, susține Asociația Pro Infrastructură (API).

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, gata în 2019? Nici poveste: „Există riscul să nu fie gata nici anul viitor!”, sursă foto: captură dronă Ziarul Unirea Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, gata în 2019? Nici poveste: „Există riscul să nu fie gata nici anul viitor!”, sursă foto: captură dronă Ziarul Unirea

Răzvan Cuc a vizitat lotul 1 în data de 12 septembrie, insistând asupra faptului că segmentul de 17 kilometri va putea fi dat în folosință șoferilor încă din acest an. Cu toate acestea, API, cu ajutorul câtorva imagini din dronă cu stadiul lucrărilor realizate de Ziarul Unirea, au arătat că situația în teren este mult sub așteptări, mai ales în cele mai întârziate puncte, nodurile rutiere Alba Iulia Nord și Sebeș.

„Este evident pentru oricine (cu excepția ministrului) că autostrada nu poate fi terminată în următoarele trei luni, având în vedere că urmează perioada de toamnă cu vreme instabilă. În plus, mobilizarea constructorului este foarte slabă. Oare ce scuză răsuflată va mai folosi Răzvan Cuc la sfârșit de an? Că a plouat prea mult? Că el nu știe nimic, așa i s-a promis, altcineva e de vină, el e doar un simplu transmițător de mesaje?”, se arată într-un mesaj al ONG-ului.


Reprezentanții Asociației sunt de părere că „penibilul și incompetența” care s-au instalat în ultimele luni la vârful Ministerului Transporturilor „au atins un nou maxim greu de egalat pe viitor”. Pesimiști, membrii API afirmă că, dacă lucrările vor continua în același ritm foarte slab, riscul ca lotul 1 al Autostrăzii A10 să nu fie terminat nici măcar anul viitor este cât se poate de real!

„Conform monitorizării noastre constante, lucrările avansează într-un ritm foarte redus la nodurile rutiere Sebeș și Alba Iulia Nord, iar situația gropii de gunoi de pe breteaua Alba Iulia Sud încă nu este rezolvată! În condițiile actuale, există riscul ca lotul să nu fie finalizat nici în 2020, ce să mai vorbim de 2019!”, avertizează Asociația Pro Infrastructură.


CITEȘTE ȘI: Când vom putea circula de la Cluj la Sebeş pe autostradă? Nu în 2019! – VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter